Filistinliler, Cuma namazı için dün de Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya akın etti. Batı Şeria’daki Filistinlilerin bir kısmı, Cuma günleri türlü eziyetlerin ardından Kudüs’e girebiliyor. Cuma namazı için sabahın erken saatlerde yollara dökülen Filistinlilerin, Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalendiya kontrol noktasından Mescid’i Aksa’ya kadar olan yolculuğunu DHA muhabiri adım adım izledi.

Diğer günlerde sadece izin belgesine sahip Filistinlilerin girebildiği Kudüs, Cuma günleri kısıtlı da olsa girişlere açılıyor. Demirören HaberAjansı muhabiri, Batı Şeria’daki kentlerden Kudüs’e giriş kapılarından biri olan Kalendiya kontrol noktasından Mescid-i Aksa’ya olan yolculuğu adım adım takip ederek görüntüledi.

UZUN NAMLULU SİLAHLARIN GÖLGESİNDE İLK KONTROL

Çeşitli şehirlerinden otobüslere binenler, ilk durak olarak Ramallah şehrinde iniyor ve yürüyerek Kalendiya kontrol noktasına kadar geliyor. Çok sayıda İsrail güvenlik gücünün uzun namlulu silahlarla etrafında beklediği Kalendiya kontrol noktasında, önce 3 ayrı X-Ray cihazından geçerek pasaport kontrolün yapıldığı kabinlere geliniyor. Kabinlerdeki görevliler, kontrollerini sağladıktan sonra gelenleri ya geri çeviriyor, ya da girişlerine izin veriyor.

Yorumlar 0 Yorum Var