Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu, Japonların tasarım olarak en karakteristik en kendine öz güvenli modeli Honda Civic HB oldu.

Bu hafta test konuğumuz, Japonların tasarım olarak en karakteristik en kendine öz güvenli modeli Honda Civic HB. Modellerin hathcback kasalarına bakıldığında sedanlarından oldukça farklı bir yapıdadırlar ancak CIVIC HB için aynı şeyleri söylemek hiç de kolay değil. Model ufak tefek dokunuşlarla hatchback olmuş diyebiliriz. İçeride öyle bir yaşam alanı var ki Sedan karoserini hatırı sayılır derece de üzer.

Neleri BEĞENDİK ? Neler Hoşumuza gitmedi ?

Model tasarım olarak spor ailesinin iddialı adayı TYPE-R’a göz kırpıyor. Özellikle önde ve arkada kıvrımlı yapılar modeli çok ama çok şık hale getiriyor. Çift egzoz çıkışı, sanal havalandırma bölümleri, rüzgarlık yapıları, tampon ve çamurluk üzerindeki kıvrımlar modeli oldukça farklı kılıyor.

Modelin tüketicisine sunduğu yaşam alanı inanılmaz. HB olarak rakiplere bakıldığında en iddialısı diyebilirim. Hem önde hem de arkada sunulan diz baş mesafeleri farklılık yaratıyor.

Bilgi Eğlence Ekranı, hiç de fena değil. Menüler arası geçiş süresi haricinde kullanması çok keyifli bir ekran olmuş. Özellikle navigasyon kullanımında sunulan trafik yoğunluğu göstergesini çok başarılı bulduk. Ayrıca APPLE CAR PLAY ve ANDROID AUTO teknolojilerini barındırıyor.

İç tasarım görünümü, sürücü ve arka yaşam alanı için çok başarılı ancak ön yolcu bölümü için aynı şeyleri söyleyemem. Çok girinti çıkıntı var, bu da ciddi anlamda gözümü yordu.

Yakıt tüketimi çok değişkenlik gösterdi. 10 litreleri de gördük 6.5 litreleri de. Kullanıma bağlı olarak çok iyi değerler elde ettik ama normal kullanımlarda, özellikle trafikte aracın yakıt ortalamaları 8 litreler bandındaydı.

Performans olarak ilk kalkışlar değil ancak ara hızlanmalarını çok başarılı bulduk. Kullanılan CVT şanzıman her ne kadar performansı törpülese de, TURBO görevini iyi yapıyor ve devirler arası her adımda başarılı performanslar sunuyor. Tek sorun kademe atlamayan şanzımanın kalkışlarda araca iyi tepkiler vermemesi.

Motor özellikleri sınıfına bakıldığında yine en iddialıları arasında yer alıyor.. 182 Beygir ve 220 NM TORK.

Yalıtım konusunda notumuz çok da iyi olmayacak. Tekerlek yuvarlanma sesi çok fazla geliyor. Ancak onun haricinde sunroof olmasına rağmen içeride rüzgar sesi çok az..

Yorumlar 0 Yorum Var