AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun “Çocuklarımızın katilleriyle aynı cümle içerisinde zikredemezsiniz. Siz değil feriştahınız zikredemez. Bizi vatansızlarla, bizi bayrak düşmanlarıyla, bizi Allah'sızlarla, bizi devlet, millet düşmanlarıyla aynı cümlede zikredemezsiniz” şeklinde ki açıklamalarına sert cevap verdi.

Turan şöyle konuştu:

Siz hakaret edeceksiniz, biz cevap vermeyeceğiz... Böyle bir şey yok! Söylerseniz, cevabınızı alırsınız.

Bakın değerli arkadaşlar, bu ülkede 82 milyon beraber yaşıyoruz. Hiç kimseyi terörle itham etmeye, hiç kimseyi aşağılamaya kendimizi memur görmeyiz.

Ama, tabiri caizse siz daha Meclis'in kapısını açarken, günaydın derken bu ithamla başlarsanız, bizim şu hakkımız doğar;

Sizin İstanbul adayınız, 'Selahattin Demirtaş'ın politikasını alkışlıyorum' dediğinde, ne demiştiniz? Var mı cevabınız?

Ya da siz, seçim kampanyasında paslaştığınız partilerin bir tanesinin genel başkanı tutup da, "Batı'da Erdoğan kaybedecek, Kürdistan'da biz kazanacağız" derken hiçbir kelime etmezseniz, bunu söylemeyecek miyiz arkadaşlar?

Siz şunu diyorsunuz, "ben söylerim, ama cevap vermeyin..." Herkes hak ettiği cevabı alacak arkadaşlar!

Sayın Grup Başkanvekili, AK Parti'nin "Türk Devleti" demekten korktuğundan, çekindiğinden bahsettiler.

Bunu duymadık farzediyorum. Bunu yakıştıramadığımızı belirtmek istiyorum.

Biz sürekli kampanyamızda, "Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan" derken, herkes bilir ki O "Millet", Türk Milleti'dir. O "Bayrak" Türk Bayrağı'dır. Bizim devletimiz Türkiye'dir, bizim vatanımız Türk vatanıdır.

Bizim resmi dilimiz Türkçedir. Ama bizim, bu millet içerisinde yaşayan tüm dostlarımıza, kardeşlerimize, 82 milyona diliyle beraber, inancıyla beraber, giyimiyle beraber yaşamasından, önlerindeki engellerin kaldırılmasından da onur ve şeref duyarız.

Biz, beraber oldukça, bu bayrağın altında tüm milletler, tüm kardeşler, 82 milyon beraber oldukça, ileriye dönük gururumuz, heyecanımız daha da artar.

Allah'tan ki, AK Parti'nin tüm engelleri aşmak gibi, tüm sorunları aşmak gibi bir iradesi var da artık bu ülkede herkes daha rahat dilini ifade edebiliyor.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Oğuz 16.06.2019 23:57
    Yorum yapanlar Yavuz başkanın tırnağı olamaz, yazıklar olsun...
  • ÖNCE VATAN 13.06.2019 12:35
    HAYY SENİN AĞZINA DİLİNE BEYNİNE KALBİNE SAĞLIK BU KENDİNİ BİLMEZ HAİN MÜSBETTELERE ÖYLE BİR CEVAP VERMİŞİNKİ YÜZ OLSA UTANIR YERİN DİBİNE GİRER AMA BUNLARDA ne yüz ne ahlak ne vijdan ne bayrak nede vatan var bunlada VATAN HAİNLİĞİNDEN AHLAKSIZLIKLARINDAN BAŞKA BİRŞEY OLAMAZ BUNLAR NE MÜSLÜMAN NEDE TÜRKTÜR ALLAH BUNLARA ÖYLE BİR ACI VERSİNKİ ÖMÜR BOYU UNUTMASINLAR YANINDAKİ MAŞALARDA DAHİL
  • kerim GÖK 13.06.2019 12:18
    İyi partililer siz vatan hainleriyle bölücülerle Terör örğütleriyle birlik seçim ittifakı yapıyorsunuz ya yazıklar olsun size
  • Vatandaş 13.06.2019 12:04
    Harika bir cevap. Böylesine milli olan bir iradenin,terörle kol kola yürüyenlere verdiği cevap harika.Kutlarım.
  • mevlüt 13.06.2019 11:40
    allahına kurban bülent bey sizlerle gurur duyuyoruz
Daha fazla yorum görüntüle