ASELSAN tarafından MİLGEM TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi (HSHM) için geliştirilen ve kısa süre önce TCG GÖKSU (F-497) Fırkateyni üzerinde atışlı testleri başarıyla tamamlanan Çok Amaçlı Faz Dizinli Radar (ÇAFRAD) Test Grubu, karaya konuşlandırıldı.

Trmilitary isimli forumda paylaşılan fotoğrafta, ÇAFRAD'ın deniz ve hava trafiğinin yoğun olduğu karasal bir bölgeye konuşlandırıldığına vurgu yapıldı.

ÇAFRAD

ASELSAN Çok Amaçlı Faz Dizinli Radar (ÇAFRAD) Projesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı TF2000 Hava Savunma Harbi Muhribinin ana senserörünün, milli imkanlarla geliştirilmesi amacıyla başlatılmıştır. Projenin fazlara bölünerek yürütülmesi kararlaştırılmıştır.

Birinci Fazda Çok Fonksiyonlu Radarın (ÇFR) ve Aydınlatma Radarının (AYR) tek yüzlü ölçeklendirilmiş prototipleri ile IFF (Dost Düşman Tanıma) geliştirilmektedir. Halihazırda Fabrika Kabulleri devam eden Fazın, 2019 yılı başında tamamlanması öngörülmektedir. İkinci Fazda, Çok Fonksiyonlu Radar ve Aydınlatma Radarının çok yüzlü versiyonları ile Uzun Menzilli Radar (UMR) geliştirilerek üretilecek ve IFF Sistemi dahil tüm sistemler birbirine entegre edilecektir. 3 adedi opsiyon olmak üzere toplam 4 adet ÇAFRAD Sistemi tedarik edilecek olup 2023 yılında teslimatlara başlanacaktır.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Serkan 13.08.2019 23:24
    Helal olsun
  • Orhan 12.08.2019 16:32
    Ülkem adına sevinç ve mutluluk verici helal olsun