CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Özel programında dış politika ve S-400'lere dair ilginç ifadeler kullandı.

ÖNCE "S-400'LER NEDEN ALINDI KİMSE BİLMİYOR" DİYE ELEŞTİRDİ, SONRA "BUNLAR DÜNYANIN EN GÜÇLÜ SİSTEMİ" DEDİ

Önce S-400'lerin neden alındığını kimsenin bilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu sözlerinden saniyeler sonra Suriye'de de S-400 bulunduğunu ve bu sistemin dünyanın en güçlü hava savunma sistemi olduğunu vurguladı.

"İKTİDAR OLURSAK DIŞ POLİTİKAYI 180 DERECE DEĞİŞTİRECEĞİZ, İSRAİL'LE BARIŞACAĞIZ"

Altaylı'nın "iktidara siz gelseniz dış politikayı nasıl değiştireceksiniz" sorusu karşısında Kılıçdaroğlu, "180 derece değiştireceğiz, 180 derece" dedi. Yine Altaylı'nın "nasıl yani, Amerika'yla daha yakın, Rusya'yla ters mi düşeceğiz" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "yoo, her ülkeyle barış içerisinde yaşayacağız. Bu işin felsefesi var" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, "bugünkü şartlarda bu mümkün mü", sorusu karşısında ise, "Düzelteceğiz. Mısır'la da ilişkileri düzelteceğiz, İsrail'le de ilişkileri düzelteceğiz." ifadelerini kullandı.

"S-400'LER ALINDI BİR KERE, GERİ VERMEYİZ! AMA NİYE ALINDI ONU KİMSE BİLMİYOR"

"S-400'leri geri mi vereceğiz" sorusuna ise Kılıçdaroğlu şöyle cevap verdi:

"Hayır, alındı bir sefer. Tabi niye alındı, onu kimse bilmiyor. Kim bize saldıracak? Suriye mi? Suriye'de de S-400 var ve başında da Rus askerleri var. Suriye hava savunma sistemi Ortadoğu'daki en güçlü hava savunma sistemidir. Herkes biliyor bunu.

"KİM SALDIRACAK BİZE? YUNANİSTAN MI, SURİYE Mİ, RUSYA MI?"

Irak mı bize saldıracak? İran mı bize saldıracak? Rusya mı bize saldıracak? Yunanistan'la mı kavga edeceğiz?

"TAMAM, HAVA SAVUNMA SİSTEMİ OLSUN AMA NİYE ALDIĞINIZI TOPLUMA ANLATMAK ZORUNDASINIZ"

Hava savunma sistemi olsun efendim. O ayrı bir şey. Olsun. Ama topluma, siz neyi niçin nasıl yaptığınızı oturup anlatmak zorundasınız."

Yorumlar 39 Yorum Var
  • Esma 1057 04.04.2021 19:19
    Her şeye yok artık
  • Murat.38 17.09.2019 00:34
    Bir insan hemde ülkenin ana muhalef parti başkanı .kendini böyle rezil edermi yav..birazcıkdamı gururun kalmadı bırak git artık
  • Barış YALNIS 16.09.2019 23:47
    Sen önce memleketindekileele iyi geçirmeyi öğren
  • Gercekci olan 07.09.2019 05:14
    Simdi ben buraya niye ciktim. Nasil ciktim. Gordunuz yurudum ciktim. Simdi biz buraya ciktik da cikmadik mi dedik? Efendim bunlar bir takim uydurmalar
  • Hasan Yaşar 06.09.2019 00:38
    Kılıçtar oğlu hayatımda gördüğüm en saçma sapan bir adam
Daha fazla yorum görüntüle