Diyarbakır HDP il binası önünde başlatılan oturma eylemine 17 yaşındaki oğlu Yusuf Begdaş'ın kaçırıldığını belirterek katılan baba Celil Begdaş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın çocuklarına ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafları il binasına asarak 'Benim oğlum dağda onun oğlu Fransa'da' diye tepki gösterdi.

Diyarbakır'da Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ve sayıları 10'a yükselen ailelerin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Oturma eylemine dün 17 yaşındaki oğlu Yusuf Begdaş'ın kaçırıldığını belirterek katılan Celil Begdaş, HDP milletvekillerine tepki göstererek, milletvekili çocuklarının lüks içerisinde yaşadığını, kendi çocuklarının ise dağda olduğunu söyledi.

"BUNUN OĞLU FRANSA'DA, BENİM OĞLUM DAĞDA! O ARABA KAÇ TRİLYONDUR?"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın çocuklarına ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafları gösteren Begdaş, şöyle konuştu:

"Bu ne arabasıdır, kaç trilyondur? Bir de benim elimdeki telefona bakın. Çıkıp bunun bir açıklamasını bize yapsın. Burası Fransa, benim oğlum da dağda. Benim oğlum dağda onun oğlu Fransa'da. Nerede bu insan hakları.

"BUNLAR BİZİM YEMEKLERİMİZİ BEĞENMEZLER"

Bunun oğlu Fransa'da buyurun. Bu da kızı. Bunlar bizim yemeklerimizi beğenmezler. Bizde kuru fasulye, bulgur pilavı var. Başka bir şey yok. Kim bu arabayı alabilir. Bunlar alabilirler.

"ARTIK YETER! BİZİM AKŞAMA KADAR İNŞAATLARDA ANAMIZ AĞLIYOR"

Artık yeter. Bizim akşama kadar inşaatlarda anamız ağlıyor. İnşallah boğazında kalır sizin."

Begdaş, daha sonra elindeki fotoğrafları il başkanlığının duvarına astı.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Misafir 17.09.2019 10:00
    ağzınıza sağlık korkmadan gerçekleri yüzlerine haykırın onların çocukları avrupada zevki sefa içinde b fakir fukaranın çocukları dağlarda per perişan çocukları kendilerine köle yapıyorlar karşı çıkanları infaz ediyorlar nasılsa kanun yok soran yok gelecek nesillerinizi terör örgütünden kurtarmak için sesinizi daha çok yükseltin bu belalı örgüt yok olsun
  • Özkan 06.09.2019 08:27
    Bu pkk hainleri ve ortağı hdp ve kankası CHP. vatansever Kürt kardeşlerimizin karşı duruşları ile inşallah yok olacaklardır.
  • Çiçek 06.09.2019 08:27
    Her televizyon kanalı bu gerçekleri göstermiyordu çocukları kaçırıp ilaç verip ya bom bacı yada kendilerine köle kadın yada erkek hizmet kar yapan HDP CHP sessizce isini görüyorlar olan zavallı Ailelere çocuklara oluyor gerçekleri söylemekten korkmayan gazeteci televizyoncu yayın organları bu nu göstermeli bu gerçek haber yalan yok