Rusya Devlet Vladimir Putin, başkent Ankara'da düzenlenen Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Suudi Arabistan’da tesislere yapılan saldırının toplantıda gündeme gelmediğini ancak Yemen’de insani dram ve felaket yaşandığını söyleyen Putin, Kur'an-ı Kerim'den ayet alıntılayarak bu krizin çözümü ile ilgili öneride bulundu. Putin, “Krizin çözümü için tüm taraflar arasında bir çözüm üretilmesi gerekir. Mesela bunu da Müslüman ülke olan Türkiye'de bulunurken Kur’an’dan atıfta bulunmak istiyorum: 'Allah’ın sözlerini hatırlayınız, siz düşmandınız ama Allah sizin gönüllerinizi barıştırdı ve sizi dost yaptı.' Sizi bölen konular arka planda olmalıdır. Manevi yakınlık ön plana çıkmalıdır. Şiddetin kabul edilmezliği konusunda Kur'an'da sözler var." diye konuştu. 

Suudi Arabistan'a güvenliğini sağlaması için Rusya'dan hava savunma füze sistemi almasını öneren Putin, "Suudi Arabistan'ın kendisini koruması için gerekli yardımı yapmaya hazırız. Suudi yönetimi de bu konuda akıllıca karar alabilir. İran S-300 aldı, Türkiye S-400 aldı, Suudi Arabistan da benzer bir adımla kendi güvenliğini sağlayabilir. Bu sistem Suudi Arabistan’ın altyapısını güvenli bir şekilde koruyacaktır.” dedi.

 

Yorumlar 44 Yorum Var
  • Doğan 07.10.2019 23:41
    Allah müslümanlığıda nasip eder inşallah
  • Nejdet kurt 17.09.2019 16:17
    Çok güzel Asya kıtasının gücü dünyaya. Hukmede bilir yeterli birlikte yürümesini bilelim
  • frht ŞALVARCIOĞLU 17.09.2019 15:24
    İroninin böyle anlamlısını görmek herkese nasip olmaz. hemde iki müslüman ülkenin liderine, Kuranı kerimden ayetler okuyarak yapan ortodoks hristiyan bir ülkenin lideri nerede görülmüş.
  • Ahmet 17.09.2019 14:19
    KGB'nin islami faaliyetleri ortaya çıktı böylece.
  • misafir8 17.09.2019 14:14
    Yemen konusunda çok doğru söylüyor. Suud ailesi ingiliz köpeğinden başka bir şey değildir. İngilizin Petrol yollarını korumak için müslümanların katledilişine izin vermekte. Bilhassa kendi koalisyon adı altında katliam yapmaktadır. Suud ailesi ihanetin taçlanmış halidir. Şerif osmanlıya ihanet etmiş haindir. Bunlar şerifedeihanet etmişlerdir. yani davalarına ihanet eden alçak ailedir. Putin herşeyin farkında ve sıcak denizler onun için artık hayal değil. Buna göre konuşuyor. İranla barış yap diyor. Çünküavrupanın belini bükecek nokta orası...
Daha fazla yorum görüntüle