Rusya, Çin ve Hindistan gibi güçlü orduları olan ülkelerin ortaklaşa gerçekleştirdiği Merkez 2019 askeri tatbikatında İskender-M balistik füzesi kullanıldı.

Orta Asya’nın güvenliği ve uluslararası terörle mücadele konulu Rusya’nın yanı sıra Çin, Kırgızistan, Pakistan, Hindistan, Kazakistan, Tacikistan ve Özbekistan ordularının aktif katılım sağladığı Merkez 2019 uluslararası askeri tatbikatı devam ediyor. Büyük kısmı Rusya’da gerçekleşen tatbikatta önceki gün S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerinin kullanıldığı tatbikatta bu kez geçtiğimiz yıl testleri başarıyla sonuçlanan İskender-M balistik füzesi ateşlendi.

Büyük kısmı Rusya’da gerçekleşen tatbikatın balistik füze tatbikatı ise Kazakistan’da gerçekleştirildi. Kazakistan’daki balistik füze test alanının bulunduğu Sary Shagan bölgesinde gerçekleştirilen tatbikatta ateşlenen füzeler önceden belirlenen hedefi başarıyla vurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada balistik füzenin vurduğu hedefin ne kadar uzaklıkta olduğu konusunda net bilgi verilmezken ‘birkaç yüz kilometre mesafedeki hedefler vuruldu’ şeklinde basına servis edildi.

Yüksek hareket ve manevra kabiliyetine sahip İskender-M taktik füzeleri sadece 20 dakikada operasyonlara hazır hale gelebiliyor. 500 kilometrelik menzile sahip bu sistemler, Sovyetler Birliği ve ABD arasında 1987'de imzalanan Orta Menzilli Nükleer Silah Anlaşması'nın ardından kullanımdan kaldırılan OTR-23 Oka sistemlerinin yerini almıştı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • ankaralı 22.09.2019 07:12
    iskender m füzeleri oldukca gelişmiş ve yuksek vuruş hassasiyetine sahip füzelerdir amin
  • HamidiyeSüvarisi 21.09.2019 08:49
    Bizimde çok çalışıp bunlardan çok daha iyisini yapmamız lazım.
  • Turan 21.09.2019 03:23
    Orta Asya’yı Rus etkisinden kurtarmamız lazım. Sovyetler zamanında orta Asya’da ki soydaşlarımızı ruslaştırmaya çalıştılar ve Rus’lar yüzünden büyük Türk birliği kuramadık maalesef. Kazakistan’da, Kırgızistan’da Rusça konuşan Türk’leri gördüğümde içim yanıyor. Aslında bütün Türk devletleri tek bir ülke olsa çok güzel olur ama maalesef Azerbaycan ile aramızda Rus’ların bağrımıza sapladığı Ermenistan hançeri var. İran çok fazla büyük eğer İran topraklarının kuzeyi bizim olsaydı diğer Türk devletleriyle sınır komşusu olacaktık.
  • Izmir 20.09.2019 15:02
    Rusya ortasyadaki kendi kukla diktatörlerini korumak için güvence veriyor. Mesala Türkmenistan halki acliktan akin akin ülkelerini terkedyomuşlar Türkmenistanda rüşvet hat safada hatta Türkmen halki ülkelerini terketmek icin havalimaninda bile rüşvet vermek zorunda birakayolarmiş. Türkmenistan devlet başkani kurbankulu berdimuhamedov ve aylesi ülkesini yemiş bitirmiş Türkmen halkinida rehin almiş durumda yurt dişina cikma yasak. Lütfen bunlari görün artik
  • Tanlmslz 20.09.2019 12:37
    Türkiye neden yok?