Posta Gazetesi'nden Murat Çelik köşesine taşıdığı yazısında, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya şampiyonasında madalya kazanan iki ampute milli yüzücüyü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği görüşmede yaşanan duygusal anları kaleme aldı.

İşte Murat Çelik'in o yazısı; 

Dört gün önce, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bir kabulde yaşanan ilginç bir anın hikayesini öğrendim. Tarih 17 Eylül 2019 Salı... Saat 14.30.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya şampiyonasında madalya kazanan iki ampute milli yüzücüyü kabul ediyor. Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda dünya ikincisi olan Sümeyye Boyacı ve dünya üçüncüsü Sevilay Öztürk’ü... 

Görüşme sırasında, salonda bir cep telefonu çalıyor. Orada bulunanlar birbirine bakarken, Erdoğan’ın konuklarından 16 yaşındaki milli yüzücü Sevilay Öztürk, koltuğunda bir anda hareketleniyor.

Kolları olmayan genç sporcu özür dileyerek, önce ayağını cebine sokup açık unuttuğu telefonunu çıkartıyor. Akıllı telefonu yüzüne yaklaştırıyor. Ekranı burnuyla kaydırıp cihazı uçak moduna alıyor. Sonra da, yine aynı hızla telefonu tekrar cebine koyuyor. 

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere salondaki herkes, sadece birkaç saniye süren bu sahneyi sessizce izliyor. Dikkat, biraz hayret ve büyük hayranlıkla... Erdoğan duygulanıyor, gülümsüyor... Ardından da sohbet kaldığı yerden devam ediyor. 

Duyduğum bu olayı neden anlattım biliyor musunuz? Herhangi bir uzvu eksik olan insanlara bakıp ‘engelli’ diyorsunuz ya hani... Onlar ‘engelli’ değil. Engellerin hepsini çoktan aşmış ‘özel’ insanlar.

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR

Kocaeli’nin Dilovası İlçe Belediye Başkanı Hamza Şayir’in adını duymuşsunuzdur. Hani şu, lüks makam aracını satıp ilçesindeki 12 bin öğrenciye yardım yapan başkan. Şayir, yeni eğitim-öğretim yılının başında, Dilovası’ndaki okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin tümünün kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı makam aracından gelen 175 bin TL ile.

Şimdi makam aracı olarak ne kullanıyor diye merak ettim. Aldığım bilgiye göre 2015 model bir Opel Astra’ya biniyormuş. Düz vites… Tanıyanlar, Hamza Şayir’in öğrencilere yıllardır destek olduğunu anlattı. Mesela, işletmecilik ve ticaret yaptığı dönemde, 1996’da bir berber dükkanına ortak olmuş Şayir.

2010’a kadar, 14 sene boyunca ilköğretim öğrencileri bedava saç tıraşı olmuş o dükkanda. Yine senelerce Dilovası’ndaki bütün amatör spor kulüplerine forma sponsoru olmuş soyadını taşıyan firmayla. Hatta bazılarının formalarını -berber örneğinde olduğu gibi bu defa da bir terziye ortak olarak- diktirmiş. 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • haluk 21.09.2019 19:38
    Allahim her zaman yolunuzu acik etsin..