Dünya’yı yaklaşık 700 kilometreden görüntüleyen GÖKTÜRK-2 uydusu, bu defa kutsal topraklar Mekke ve Medine'yi görüntüledi.
2012 tarihinde uzaya fırlatılan GÖKTÜRK-2 uydusu, Dünya'dan yaklaşık 700 kilometre yükseklikteki yörüngesinden veri göndermeye devam ediyor. GÖKTÜRK-2 uydusu bu defa Mekke ve Medine'yi uzaydan görüntüledi.
Dünya üzerindeki yörüngesinde altıncı yılını tamamlayan GÖKTÜRK-2, uzaydaki görevine başarıyla devam ediyor. GÖKTÜRK-2, 9 Mayıs 2019 ve 12 Mayıs 2019 tarihlerinde kutsal topraklar Mekke ve Medine'yi görüntüledi.
Dünya'nın her yerinden görüntü alma ve iletişim konisi içinde aktarma kabiliyetine sahip olan GÖKTÜRK-2, çevre, şehircilik, tarım ve ormancılık gibi alanlarda Türkiye’nin uydu görüntüsü ihtiyaçlarını başarılı bir şekilde karşılıyor.
Yaklaşık 640 kilometrelik bir şeridin görüntüsünü tek geçişte indirebilecek kadar yüksek hızlı bir veri haberleşmesine sahip olan uydu, dünya etrafındaki bir turunu yaklaşık 98 dakikada tamamlıyor.
Uydu TSK’nın ihtiyaç duyduğu hedef istihbaratı ile sayısal ve coğrafi veri üretimini de karşılıyor.
-
Turan
25.09.2019
20:47
Batıyı durdurmak çok kolay..tüm uydularini bı anda yok et
Beğen
-
ALP
24.09.2019
16:34
Bunu gören sistem daha neleri nereleri görüyordur. :) Elhamdülillah.
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Seyyah Çelebi
24.09.2019
16:25
Maşâllah, Barekallah.
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
kurtka
24.09.2019
16:19
şimdilik sadece görüntüleri bizde .
inşallah Cenabı hak tekrar o mübarek yerlerin anahtarlarını bize nasip eder. Aynı Devlet-i Aliyye Osmanlı ^da olduğu gibi
Beğen
/ 11 kişi beğenmiş
-
yani
24.09.2019
15:16
durmak yok devammm
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle