İngiliz vekil Lammy, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak "(ABD Başkanı Donald) Trump'ın Türkiye'ye Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürt müttefiklerine saldırmak için verdiği serbest geçiş kararının insani boyutu. Yürek parçalayıcı." diye yazdı.

"ÖLÜ KIZIMI TAŞIDIM VE KAÇTIM" DEDİ AMA...

Türkiye'nin bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na zarar vermek için üretilen videoda, bir kadının kucağında ölü olduğunu öne sürdüğü bir çocuğu tuttuğu görülürken, söz konusu kadının "Ölü kızımı taşıdım ve kaçtım." dediği duyuluyor.

"ÖLÜ" DEDİĞİ ÇOCUK KAFASINI VE GÖZÜNÜ OYNATIYOR

Ancak videonun 38. saniyesinde öldüğü öne sürülen çocuğun kafasını oynattığı ve gözünü kırptığı görülüyor.

VİDEOYU YÜKLEYEN HESAP ÇOCUĞUN ÖLÜ OLMADIĞINI KABUL ETTİ

Videoyu dolaşıma sokan hesabın daha sonra çocuğun ölü olmadığını kabul etmesine rağmen görüntüyü paylaşan Lammy'e çok sayıda tepki geldi.

İNGİLİZ TAKİPÇİLERİ BİLE TEPKİ GÖSTERDİ

Aralarında İngilizlerin de olduğu sosyal medya kullanıcıları, çocuğun gözünü kırpmasına dikkati çekerek videonun yalan olduğunu yazdı.

ÇOCUĞU İLAÇLA MI UYUŞTURDULAR?

Ayrıca terör örgütünün Barış Pınarı Harekatı'na zarar vermek için ürettiği diğer yalan videoları da delilleriyle ortaya koyan kullanıcılar, başka bir videoda canlı olduğu görülen çocuğun görüntünün çekilebilmek için ilaçla uyuşturulmuş olabileceği yorumunda bulundu.

Kullanıcılar, parlamenterden daha sorumlu hareket etmesini de istedi.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Mehmet Cevat 13.10.2019 17:22
    Ben bu kurgu videoyu Kürt’çe yorumlamak istiyorum.Tabiri caizse bıçırriiiinn.Yırt yırtabileceğin kadar.Bir Müslüman Kürt olarak dinsiz, imansız, leninist örgütün yok olması için Türkiye ordusunu sonuna kadar destekliyorum.Her bıji serok Erdoğan.Her bıji seroke doza İslam’e.
  • Misafir 13.10.2019 11:45
    Allahım sen fırsat verme
  • hakan 13.10.2019 07:54
    evet oluler gozunu kapatıp Aca bılıyor demekki bunuda gormus olduk
  • Dadaş 13.10.2019 07:30
    Çocuk uyuyor, anası ağlıyor, ingiliz gülüyor..
  • Uğur 13.10.2019 07:23
    Çocuk hortladı
Daha fazla yorum görüntüle