Bolivya’nın La Paz kenti başta olmak üzere dört büyük kentte hükümet karşıtı protestolara bazı polis güçleri de destek vererek katıldı.

20 Ekim’de yapılan seçimlerde Devlet Başkanı Evo Morales’in usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle başlayan protestolara polis güçleri de dahil oldu. Seçimlerde 4’üncü kez seçilen Morales, polisin protestolara katılmasıyla bunun bir darbe olduğunu basına açıkladı. Polisler kışlalarının çatılarına çıkarak gösterilere destek verirken, Başkan Morales, halkı sokaklara çağırarak kendisine destek istedi.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Taaar 13.11.2019 10:43
    Ulan PKK. Bayrağı artık düşman Bolivya çıksa rahat sallıyorlar akar derhal kandil gibi bombalasin yoksa kavusolur rüyamızda cikmaz
  • cancan 12.11.2019 10:31
    ülkenize sahip çıkmadığınız için çok büyük zülüm göreceksiniz bolivya cia tarafından darbe yapıldı simdi petrol altınlarınızı güzel bi sömürsünler sizde fakirlik içinde sürünün
  • S.şahin 11.11.2019 13:36
    Siyonizmin İT leri,Bolivya’nın ÖZ ve HAS evlatlarının yönetime gelmemesi için bu tür ayaklanmaları başlatıp,o ülkelerdeki dangalakları kullanıyorlar,bizdeki gezideki gibi Vatan hainlari her yerde var maalesef.
  • vatandaş rıza 11.11.2019 12:42
    biz bu oyuna hiç yabancı değiliz dış güçler eğer bir ülke başkanını kendilerine kul yapamazlarsa her zamanki darbe oyununu oynarlar aksi halde o ülke büyüyecek köle olmayacaktır dünya beşten büyüktür derken recep tayyip erdoğan bunu en iyi şekilde ifade etmiştir bu dünyayı beş kişi yönetiyor ve asla karşılarında direnecek bir güç istemiyorlar özellikle siyonistler kendilerini dünyanın efendisi diğerlerinin ise onların kölesi olmasını için tüm dünyada akıl oyunları oynuyorlar..
  • Adil 11.11.2019 10:46
    Yuz yıldır ayni senaryo osmanlıyida darbeyle yıktılar .ve halen ayni taktik icerdeki kendine yakin asker sivil kim varsa başa getir ulkeri somur .yuzde .biri krallar gibi yaşat .ulkelerin zenginliklerine el koy askere kravat taktır .sivil giyindir .ulkenin başina getir yonettir .adiler .
Daha fazla yorum görüntüle