AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin "Medipol Üniversitesine yapılan arazi ve bina tahsisi"ne ilişkin araştırma önergesinin görüşmesinde konuştu.

Kabul edilmeyen öneri üzerinde söz alan Bülent Turan, vakıflarla ilgili konuşurken hassas olunması gerektiğini belirterek, "Biz vakfın emanetinin, vakıf kültürünün ne olduğunu iyi bilen insanlarız." diye konuştu.

Vakıflarla ilgili eleştirilerin daha hassas ve dikkatli yapılmasını isteyen Turan, son dönemde belli vakıfların, haksız ithamlarla gündem yapılmasının orada bedelsiz çalışan insanlara, o vakfı kuranlara haksızlık olduğunu dile getirdi.

"Medipol Üniversitesine süresiz arazi tahsisi yapıldığı" iddiasını yalanlayan ve bu tarz ifadeleri Meclisin mehabetine yakıştıramadığını belirten Turan, şöyle devam etti:


"Bir milletvekili 'Türkiye'de kaç üniversiteye ne kadar arsa verildi?' diyebilir ama hiçbirini görmeyip ideolojik sebeplerle yalnızca birine, ikisine bunu söylerseniz 'Sizin başka bir hesabınız var.' deriz. Örneğin 'Medipol'e, TÜGVA'ya, TÜRGEV'e bu neden verildi?' deyip de onun hemen yanındaki Koç'u, Sabancı'yı, Atılım'ı, hiçbirini söylemezseniz o zaman size 'Samimiyetten uzak bir yaklaşımla bunu verdiniz, sordunuz.' deriz. Bir üniversiteye, vakfa devletin arazisini verip, bunun YÖK sistemi içinde takibini yapıp öğrenci okutması imkanı veriliyorsa bunu alkışlamak lazım ama siz bazılarını alkışlayıp bazılarını yuhalarsanız yakışmaz, yanlış olur. Gelin, beraber bütün üniversiteleri; Koç'u, Sabancı'yı, Işık'ı, ne kadar üniversite varsa devletten kim ne kadar yer almışsa, ne kadar süreyle almışsa araştıralım."

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Adem ÖZTÜRK 14.11.2019 10:54
    herkes işine geleni sever, bizler ise dürüst cesur adamları severiz. sayın bülent TURAN, adamsın. adamsın. adamsın...
  • Aziz 14.11.2019 10:46
    İşine gelmediklerini kapatmak üstüne becerileri iyi olan CHP nin şunu anlaması lazım millet uyandı temsilcilerini Bülent Turan gibi Zeki ve milletin düşüncelerine tercüman olabilecek insanlardan seçiyor
  • Vahim 14.11.2019 10:24
    FATİH vakfı arazisi ne olşdu.Nasıl sahip çıkma...
  • SEBAHATTİN 14.11.2019 10:18
    Vakıflar konusunda ilk defa doyurucu, gerçekleri tüm çıplaklığı ile eğip bükmeden anladıkları dilden (gerçi anlamazlar, bilerek saptırıyorlar) cevap vermişsiniz, Teşekkürler reis.
  • yiğido 14.11.2019 10:14
    Halk da chpkk yı yuhalıyor.
Daha fazla yorum görüntüle