İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı’nın 2019 Yılı Değerlendirme Programında yaptığı konuşmada, ülkenin ihtiyacı olan birçok önemli çalışmaya imza attıklarını söyledi.

Zorlu bir coğrafyada ve çetin bir zaman diliminde yaşanıldığını anlatan Altun, “Her ne kadar ülkemiz, çevremizdeki ve dış dünyadaki güvenlik krizlerinden, ticaret savaşlarından ve jeopolitik rekabetten etkileniyor olsa da yeni bir jeopolitik vizyon geliştirmek ve karşı karşıya kaldığı meydan okumaları aşmak için çok ciddi bir performans ortaya koyuyor. Bu ortamda kendimize alan açıyor, oyun kuruyor, oyun bozuyoruz. Bugün terörle mücadeleden, Suriye meselesinin çözümüne, Kıbrıs meselesinden Doğu Akdeniz’deki gelişmelere kadar birçok çetrefilli konuda kendi özgün siyasetimizi hayata geçiriyoruz. Geri adım atmıyoruz, kendi tezimizi bütün uluslararası platformlarda gür bir sesle savunuyoruz.” dedi.

Fahrettin Altun, şunları kaydetti:

“Bu zorlu konjonktürde ülkemiz, siyasi istikrarını koruyan ve bölgesinde aktif ve caydırıcı bir askeri güç olarak varlığını pekiştiriyor, böylelikle yeni vizyonunu daha da sağlam temeller üzerine oturtuyor. Elbette bu noktada sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinin, sahip olduğumuz siyasi iradenin ve milletimizin ferasetinin büyük bir önemi var. Nitekim bölgesel gücümüze bağlı olarak uluslararası alanda pazarlık gücümüz de artıyor. Sadece Barış Pınarı Harekatımız bile bu anlamda, bütün kuşatılma girişimlerine rağmen kendi oyunumuzu kurabildiğimizi, yabancı aktörlerin bir 100 yıl öncekine benzer jeopolitik mühendislik projelerini nasıl çökertebildiğimizi göstermiştir.”

“TEMEL AMACIMIZ, TÜRKİYE MARKASINI GÜÇLENDİRMEK”

İletişim Başkanlığı’nın Türkiye’nin hem ulusal hem uluslararası düzeyde nitelikli temsilini üstlendiğini ve bu doğrultuda çalıştığını belirten Altun, temel amaçlarını “Türkiye markasını güçlendirmek” olarak tanımladıklarını ifade etti.

Altun, “Derdimiz, bölgede ve dünyada söz sahibi olan ülkemizin yükselişine yakışır nitelikli ve değerli çalışmalar gerçekleştirmek ve milletimizin sesini, devletimizin haklı mücadelesini bütün dünyaya duyurmaktır.” dedi.

Türkiye’nin yükseliş hikayesini, değerlerini, küresel siyaset arenasında insanı ve adaleti temel alan yaklaşımlarını ülke ve dünya kamuoyuna en iyi şekilde anlatmakla mükellef olduklarını vurgulayan Altun, “Bunu yapıyoruz, daha da güçlü bir şekilde yapmalıyız, yapacağız. Hedef kitlelerimiz sadece karar alıcılar değil; düşünce kuruluşları, sanatçılar, fikir önderleri ve tabii ki ulusal ve uluslararası topluluklar.” diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var