Son dakika: Yunan askerinin göçmenleri yasa dışı yollarla Türkiye tarafında bıraktığı görüntüler ortaya çıktı.  Görüntüleri batı medyası yayınladı.

Görüntülerde Yunan askerlerinin kaçak yollarla mültecileri Türkiye'ye bırakıp kaçtıkları anlar anbean kameralara yansıdı.

"ÇOK BÜYÜK BİR İNSAN HAKLARI İHLALİ"

İltica ve Göç Araştırma Merkezi (İGAM) Başkanı Metin Çorabatır, konu ile ilgili CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada "Çok üzücü bir durum. İki ülke arasında önemli bir sınır burası. 2015'den itibaren Türkiye üzerinden çok sayıda insan geçti. Uluslarası mülteci hareketlerini düzenleyen Cenevre Sözleşmesinin en önemli maddesi 33. maddesi. Burada geri göndermeme ilkesinden bahsediyor. Topraklarınıza gelen insanın sığınma talebini insani koşullarda geri gönderilmesi söz konusu. Çok büyük insan hakları ihlalleri ile karşılaşıyoruz. Şimdi bu adalarda daha kapalı bir yer inşa etme bir görüşü var Yunanistan'ın. Uluslararası hukuk açısından kabul edilebilir bir durum değil. İki ülkenin ve AB'nin devreye girmesiyle daha iyi mekanizmaların kurulması lazım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 38 Yorum Var
  • hakan 13.12.2019 09:35
    benim anlamadığım bunlar bizim sınırda olurken bizim güvenlik birimleri ne yapıyor acaba?
  • bülent 13.12.2019 09:26
    Yakalayıp göçmen kaçakçılığından içeri atıp tüm ekipmana da el koyacaksın. :)
  • Necati 13.12.2019 09:06
    yunan sınırı yol geçen hanı demekki
  • c.cey 13.12.2019 08:26
    Türkiye olarak bunu sadece Yunan hareketi olarak değerlendirmemeli Yunanistan AB üyesi ve AB üyesi Olmayan Türkiye ye karşı yapıyor, Yani AB sınırından gönderiliyor, bu AB nin sorumluluğu tepkide ona göre verilmeli uluslararası anlaşmalara uyulmuyorsa anlaşmaların ne anlamı var Türkiye meselesi olunca Dünya 3 maymunu oynuyor batı kör ABD sağır oluyor, ozaman kendi kararını kendi verecek Türkiye
  • İlginç 13.12.2019 08:01
    Eğer haber doğruysa mesele mülteci değil, başka bir mesajdır. "türkiye topraklarına rahat girip çıkabikiyoruz" mesajı!
Daha fazla yorum görüntüle