MHP Kocaeli Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, Beşiktaş'ın efsane Başkanı Süleyman Seba'dan aldığı hayat dersini anlattı.

Beşiktaş’taki ilk yılında gayet başarılı bir performans ortaya koyan Saffet Sancaklı, oynadığı 23 maçta 13 gole imza atar. Takımdaki ikinci yıl ise işler biraz ters gider. Saffet Sancaklı, o yılları şöyle anlatıyor:

"Hücum oyuncuları olarak Metin, Ali, Feyyaz, Sinan ve ben varım kadroda. Bir de üstümüze Ferdinand transfer edildi. Takım 4-4-2 oynuyor ve bu oyunculardan sadece iki kişi oynayabilecek. İkinci ligden yeni gelmişim ve yaşım da genç olunca en zayıf halka benim. Bir de sağa sola hoplayıp zıplamaya başlamışız. Gaziosmanpaşa’nın bağrından kopan 20 yaşında bir çocuğun altına BMW’yi ve parayı verirsen olacağı bu. Rahmetli Süleyman abi de bunları duymuş ve çağırdı beni. 'Niye rahat durmuyorsun?' dedi bana. Ben, 'Yok öyle bir şey.' falan desem de dinlemedi beni. Rahmetlinin önünde de ligin puan tablosu vardı. Lider Beşiktaş ve lig sonuncusu Eskişehirspor. Puan tablosunu bana doğru çevirdi ve parmağıyla lig sonuncusu Eskişehirspor’u işaret ederek, 'Seni buraya gönderirim.' dedi. Tabii o vakitler bizde asilik tavan durumda ya, 'Gönderirsen gönder.' dedim. O da iyice sinirlendi ve kovdu beni odasından. Ertesi gün sabah saat 09.00 civarı ve ev telefonu çalıyor. Arayan kişinin söyledikleri şu: "Ben Eskişehirspor’un başkanı Aydın Begiter. Süleyman abi seni bana verdi nereden alayım seni?' Öğle vakti gelmeden kendimi Eskişehir’de buldum. Tabii ki Süleyman abi iyi ki bunu yaptı. Hayatı öğrenmek adına iyi bir ders verdi bana."

Saffet Sancaklı, kiralık olarak gittiği Eskişehirspor’da o sezon toplamda 30 gol atar. Ertesi sezon bu kez Konyaspor’a kiralanır golcü futbolcu ve orada da 24 gollük bir performans sergiler.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Selim 17.12.2019 06:43
    Dersi nedir anlayan var m?
  • gurbetci avsar oglu 15.12.2019 22:08
    safet kardesim sen gercek bir miliyetcisin keske herkes senin gibi vatanini sevse saygilar
  • Taşlıtarlalı 15.12.2019 17:50
    Saffet kardeşim sen mertsin millisin vatanperversin RABBİM senden razı olsun
  • ömere 15.12.2019 16:30
    Adam efendilikten bahsediyor bu hala olan Beşiktaşa olmuş diyor.
  • Omer 15.12.2019 15:28
    Olan besiktasa olmus yani.