Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AHaber ve ATV ortak yayınında Gündem Özel programında açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesine ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Türkiye'de havalimanını yaptık. Berlin Havalimanı 17 yıl olmuş hala bitirilemedi. Berlin kendi içinde şu tartışmayı yapıyor, Türk müteahhitlere verin de bitirilsin. Burası çok farklı proje. Dünyadaki bütün kanalları incelettik. Suveyş, Cebelitarık. Boğaz bizim için bir defa hukuki haklarımızı bile rahat kullanamadığımız bir hattır. Boğazda çevre noktasında her an her türlü bir sıkıntı yaşabilir miyiz? 

Selimiye'nin önünde Indepententa olayını yaşadık. Orada tanker yandı. Zaman zaman yalılarımıza çarpan büyük tankerler, gemiler oldu. Bir defa bizim Boğaz'ı bundan kurtarmamız lazım. Öyle bir kanal yapalım ki, İstanbulumuza yeni güzellik katsın. Çevreci bir kanal olsun. Burası bizim kontrolümüz altında olan bir kanal olsun. Şu anda birilerini rahatsız ediyor.

Bunların bu ülkede dikili ağaçları yok. Böyle güzellikler olduğu zaman dayanamıyorlar. Biz inşallah burayı yapacağız. Eğer yap işlet devretle müşteri bulduk, bulduk. Aksi takdirde biz burayı milli mütçemizle yapacağız. İhaleyi yapıp adımı atacağız. 

Farklı ülkelerle görüşmeler var. Yapılması en az 6-7 yılı bulur. Farklı, müstesna güzelliklere sahip, dünyada adından bahsettirecek olan proje.  Şu anda hazırlıklar son safhada, hemen ihaleyi yapıp adımı atacağız. 42 kilometre Karadeniz'i Marmaray'a bağlayacak.

Yorumlar 0 Yorum Var