YOL ARKADAŞINA BUNU YAPMAYI AYIPLIYORUM

-Hocam iç politikaya dönmek istiyorum. Siyasette yeni oluşumlar 2019’da çok konuşuldu ve 2020’de de çok konuşulmaya devam edecek gibi görünüyor. AK Parti’den ayrılan isimlerin parti kurma girişimi var. Siyasetteki seyre göre diğer partilerden kopmalar yaşanabileceği söyleniyor. Önümüzdeki dönemde siyasette yeni oluşumlar bekliyor musunuz? AK Parti’den ayrılan isimlerin başarı şansı nedir?

Mustafa Şen: AK Parti’den ayrılan Ali Babacan tarafından 2’inci bir parti kurulacağı bekleniyor. Arkasında Abdullah Gül desteği olduğu konuşuluyor. Dolayısıyla o 2020’ye kaldı diye de söyleniyor. Bu ay ve önümüzdeki ay kurulacak diye bir beklenti içerisinde kamuoyu. 2019’da kurulacağı da söylenmişti ama olmadı. Tıkır tıkır iş yapma özelliği göremiyorum ben Sayın Gül’de.

-Yönlendiren sadece Abdullah Gül mü?
Şen: Başka güçler arayabilirsiniz ama etkili birisi diye düşünüyorum ben hareket içerisinde. İçeriden ve dışarıdan bağlantılarını kendileri ifşa ettiler zaten, benim söylememe gerek yok. Başarı şansları ise, neye başarı diyeceğimiz ile ilgili bir şey. Parlamenter sistemde olan seçim algoritması değişti başkanlık sisteminde. 

 

Yorumlar 0 Yorum Var