İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından İran ve ABD cephelerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in temsilcisi Seyyid Hasan Amuli CNN Türk televizyonuna son yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Amuli'nin yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

"Kasım Süleymani terörün karşısında durdu ve DEAŞ'a karşı mücadele etti. Hakikati bilseler ona şehit derler. DEAŞ bütün İslam ülkelerine bela oldu ve ABD'nin terörizm fikrini dünyaya yaydı. 

Eğer biz ABD'ye gerekli cevabı vermezsek ABD daha cüretkar olacak. Bir sonraki hedefleri belki bizim daha üst düzey komutanlarımız olacak. Bu yüzden ABD'ye ceza vermemiz gerekiyor. ABD'ye çok güçlü bir şekilde cevap vereceğiz, ABD'nin azı dişini çekeceğiz.

ABD korkak bir şekilde komutanımızı öldürdü, vurkaç taktiğiyle ona kıydı. Biz böyle yapmayacağız, açık savaşacağız. Açık bir intikam alacağız ve bu medyaya açık bir eylem olacak."

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Fhkggnjy 07.01.2020 22:36
    O kadar da sallama seni füze yağmuruna tutarlar
  • NefeR- 07.01.2020 21:47
    İran'da üslerin kurulması yine diplomatik antlaşmalarda kararlaştırılmıştı. İran ve Abd neden bugün zıtlaştı. Dün alınan kararlarda Abd'ye izin veren kendileriydi. Bu izin hakkını verirken,İran'a yönelik bir müdahalenin olamayacağı garantisi verilmiş olmalı.En azından İran'lı yetkililer bunun teminatında bu antlaşmalara varmıştır. Diğer ülkelerde Abd ve Rusya'nın izlediği politika kendilerince biliniyordu. Plan ve projenin işlemesi için İran bu anlamda destekti,üs kurulumunda. O gün için alınan bu doğru karar, Neden bugün yanlış,diplomatik ve askeri boyutta bir çatışmaya sebep oldu?
  • Selim 07.01.2020 21:44
    Adam olsalardı Türkiyenin açık desteğini alırlardı ama su d bi gercek abd nin üsleri kapatılmalı Türkiyede
  • Srt 07.01.2020 21:42
    Tıraş
  • Okur32 07.01.2020 16:59
    Onlar sizin köpek dişinizi çekti bile. Siz çek cak yapın.
Daha fazla yorum görüntüle