İran Dini Lideri Ali Hamaney’nin web sitesi, Irak'taki ABD üslerine düzenlenen füze saldırısından sonra ABD Başkanı Donald Trump'ın yüzüne atılan ‘güçlü’ ve ‘kanlı tokat’ ifadesini içeren bir fotoğraf yayınladı.

İran Dini Lideri Ali Hamaney'nin web sitesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın yüzüne atılan ‘güçlü' ve ‘kanlı tokat' ifadesini içeren bir fotoğraf yayınladı.

Sitenin, fotoğrafı Çarşamba günü Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin iki üssüne düzünlenen İran füze saldırısının ardından yayınlanması dikkat çekti.

Yayınlanan Trump'ın yüzüne atılan kanlı tokat' fotoğrafının altına Amerika'nın Süleymani'yi ‘terörist' olarak göstermeye çalıştığı belirterek; Süleymani suikastının ‘yanlış' ve ‘haksız' olduğu ileri sürüldü. İran halkının, Süleymani suikastına gerçekleştiren ABD'ye karşı büyük tepki gösterdiği hatırlatıldı.

İran lideri Ali Hamaney, dün Irak'taki ABD üslerine yönelik saldırılara ilişkin "Bu yeterli değildir. ABD'nin bu bölgedeki varlığı son bulmalıdır." demişti. 

İran devlet televizyonuna göre, Tahran'daki konuşmasında Hamaney, "Gece bunlara bir tokat atıldı ama bu yeterli değildir. ABD'nin bu bölgedeki varlığı son bulmalıdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD tarafından öldürülen General Kasım Süleymani'den övgüyle söz eden Hamaney, şunları kaydetti:

"Halkın görevi düşmanı doğru tanımaktır. ABD, Siyonistler ve dünya emperyalizmi İran'ın düşmanlarıdırlar. Irak Meclisi'nin ABD'yi ülkeden çıkartma kararını memnuniyetle karşılıyoruz."
Hamaney ayrıca geçen kasım ayında, benzin zammı sonrası yaşanan olayların düşmanların planı olduğunu ve bu tür girişimlere karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var