Suriye'de 9 yıldır devam eden katliam nedeniyle 3 milyonu aşkın kişi vatanını terk etmek zorunda kalarak Türkiye'ye göç etti. Son zamanda artan baskı nedeniyle göçte artış yaşanırken, Türkiye güvenli bölge oluşturmak için Suriye'de gözlem noktaları oluşturdu. Esed rejimi ise alçakça askerimizi hedef aldı, 34 şehit verdik. Acı haberin ardından TSK misliyle karşılık verdi. Uzmanlar operasyonu Haber7'ye değerlendirdi. 

SETA Stratejik Analiz Uzmanı Can Acun, rejim güçlerine karşı yapılan operasyonun önemini ve ilklerini değerlendirdi. SİHA’larla Rus yapımı hava savunma sistemi olan Pantsir-S1’in çalışır durumdayken vurulmasının bir ilk olduğunu ve savaş tarihine geçtiğini anlatan Acun “Bu sistemlerin bir tanesi 17 milyon dolar. Daha önce Pantsir-S1’leri sadece İsrail vurmuştu. Şam’a düzenlenen hava saldırısında F-16, F-35 gibi konvansiyonel silahlarla vurabilmiş, paylaştığı tek görüntüde de hava savunma sisteminin kapalı olduğu görülmüştü. Türkiye ise F-35 ve F-16’ların vurabildiği bu HSS’yi SİHA’yla hem de çalışır durumda vurmayı başardı. Bu durum bir ilktir” ifadelerini kullandı. Acun, Türkiye’nin bu hamlesiyle Suriye’de kullanılan hava savunma sisteminin çok güçlü olduğu algısını yıkarken elektronik harp metotlarını başarıyla kullandığını da tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

DÜNYAYA İZLETTİK

Yapılan operasyonu genel olarak değerlendiren Acun, çok kısa sürede rejim ordusunun komuta kademesi, çok namlulu roketatarları, helikopterleri, hava üssü ve kimyasal silah merkezlerinin vurulduğunu belirterek Türkiye’nin dünyaya adeta mesaj verdiğini söyledi. TSK’nın elektronik harp uygulayarak rejim güçlerini kör ettiğini belirten Acun “Türkiye hem çok kısa sürede rejim güçlerini paralize duruma getirdi hem de kimyasal tesisin vurulması, Pantsir-1 hava savunma sisteminin aktifken havaya uçurulması gibi nokta atışı operasyonları görsel konfigürasyonla yayınlayarak dünyaya önemli mesajlar verdi” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek