Dünya genelinde coronavirüs vakaları 113 bini, can kaybı ise 4 bini aştı. Virüs nedeniyle 463 kişinin yaşamını yitirdiği İtalya'da tüm ülkede acil durum ilan edildi. Kanada'da virüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşirken, Fransa'da Kültür Bakanı Franck Riester salgına yakalandı. ABD genelinde vaka sayısı 500'ü geçti. İran'da ilk kez bir şehir karantinaya alınırken, Orta Amerika ülkesi Panama'da da ilk vakaya ratlanıldı.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 4 bini aştı.

Dünya genelinde 4 bin 12 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı ise 113 bin 603'e çıktı.

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Ensar 11.03.2020 00:15
    وَلِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ ۖ فَإِذَا جَاءَ أَجَلُهُمْ لَا يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً ۖ وَلَا يَسْتَقْدِمُونَ araf( 34) Herşeyin bir eceli vardır. Asla bir saniye ne ileri erteleyebilir nede öne alabilirsiniz.
  • Osman 10.03.2020 17:27
    Koronavirüsten korkmayın. Asıl korkmanız gereken Allah Teala Cellecelalüh tür. Allah Teala Cellecelalüh ün emir ve yasaklarına uymayan hüsrandadır. Koronavirüsü Çin laboratuvarda üretti. Şimdi durduramıyor. Koronavirüs domuz gribi ile birleşirse ne olur onu düşünün. Muhtemelen çinde koronavirüs ile birleşmiş bir domuz gribi vakası yakında başlar.