24 Mart 2020 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.


VAKA SAYISI BİN 529
Koca: Son 24 saatte 293 yeni tanı kondu, 7 insanımız hastalığa yenik düştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki güncel koronavirüs rakamlarını resmi Twitter hesabından açıkladı. Koca, “Son 24 saatte 3 bin 672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu” ifadelerini kullandı. Böylece Türkiye’de vaka sayısı bin 529’a, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 37’ye yükseldi.

İYİLEŞENLER VAR
Koca: İyileşen hastalarımız var onları da önümüzdeki günlerde paylaşacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yeni duyurularda bulundu. 32 bin yeni personel alınacağını belirten Bakan Koca, Çin'den özel ilaç getirildiğini de belirtti. Maske ihracatı yapılmayacağını ve yerli solunum cihazı geliştirildiğini de açıklayan Koca ayrıca iyileşen hastaların da olduğunu ve önümüzdeki süreçte onların da bilgilerinin paylaşılacağını belirtti.

MARKETLERE AYAR
Yeni genelge ile marketlere kısıtlı sayıda müşteri alınacak

İçişleri Bakanlığı, valiliklere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında ek genelge yayınladı. Genelgeye göre şehirlerarası ve şehir için otobüsler kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşıyabilecek, marketler saat 9-21 arası açık olacak ve marketlere aynı anda alan büyüklüğünün onda biri miktarında müşteri alabilecek, diğer müşteriler dışarıda sıra bekleyecek.

KELLE-PAÇA HATA OLDU
Ceyhan: Kelle-paça söylemleri, izolasyonda gecikmeye neden oldu
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Türkiye’de koronavirüs önlemleri çerçevesine halk içinde bazı hatalar yapıldığını belirtti. Tuzlu suyla gargara, ‘Türkler’e az bulaşır’, kelle-paça söylemlerinin izolasyonda gecikmelere neden olduğunu söyleyen Ceyhan, “Uyarılardan taviz vermezsek hasar almadan atlatabiliriz” dedi.

DAHA DA KÖTÜ OLACAK
Trump: Virüse ilişkin rakamlar günün birinde azalacak

Donald Trump, Beyaz Saray'da Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trump öte yandan ABD'deki Kovid-19 vaka ve ölümlerinin hızla artmasına ilişkin, "Virüse ilişkin rakamlar, kesinlikle daha da kötü olacak. Bunu en aza indirgemek için çalışıyoruz. Günün birinde azalmaya başlar." dedi. 

İNGİLTERE KEPENK KAPADI
Ülkede market ve eczane dışında tüm dükkanlar kapatıldı

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yeni önlemler alındı. Ülke çapında halkın evden çıkmasına sınırlama getirilirken, marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmelerin kapatılmasına karar verildi.

DIŞARI ÇIKIN, RESTORANA GİDİN
Obrador: Dışarı çıkın, ben size ne zaman dışarı çıkmamanız gerektiğini söyleyeceğim

Vaka sayısı 316, ölü sayısı 3 olan Meksika’da devlet başkanı Andres Obrador ilginç açıklamalarda bulundu. Obrador bir restoranda yaptığı açıklamada “Dışarı çıkmayı bırakmayın, hala ilk evredeyiz. Ben size ne zaman dışarı çıkmamanız gerektiğini söyleyeceğim. Ailenizi restoranlara götürmeye devam edin” ifadelerini kullandı.

8 BELEDİYEYE ATAMA
Terör bağlantısı ile görevden alınan 8 belediyeye yeni başkanlar atandı

İçişleri Bakanlığınca, 8 HDP'li Belediye Başkanı terör bağlantıları nedeniyle görevden uzaklaştırıldı, bu belediye başkanlıklarına yeni görevlendirme yapıldı. Atama yapılan belediyeler Batman, Diyarbakır’ın Ergani, Lice, Eğil, Silvan ilçeleri, Bitlis’in Güroymak ilçesi, Iğdır’ın Halfeli beldesi ve Siirt’in Gökçebağ beldesi oldu.

PİYASAYA İYİ HABER
KDV beyanname verme ve ödeme süreleri uzatıldı
 
Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni bir düzenleme yaptıklarını açıkladı. Albayrak "KDV beyanname verme ve ödeme süresi 24 Nisan, Ba-Bs formlarının verilme süresi de 30 Nisan'a uzatıldı" dedi.

BORÇ SEFERBERLİĞİ
Bankalar borçlar için erteleme ve esnek modeller hayata geçirdi

Koronavirüs salgını sebebiyle nakit akışında yaşanan bozulma nedeniyle kredi borçlarını ödeyemeyecek duruma gelenler için bankalar harekete geçti. Kamu bankaları öncülüğünde başlatılan borç erteleme seferberliğine özel bankalar da katılınca toplamda 12 banka çeşitli zaman dilimlerdeki borçlar için erteleme ve esnek ödeme modellerini hayata geçirmiş oldu.

TERİM POZİTİF ÇIKTI
Fatih Terim, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı

Galatasaray’da ikinci başkan Abdurrahim Albayrak’ın ardından teknik direktör Fatih Terim’de de koronavirüs çıktı. Başta sarı-kırmızılılar olmak üzere tüm spor camiasını üzen haber dünya medyasında da yankı buldu. Bu arada kulüpteki diğer antrenör, teknik ekip ve futbolcularda virüse rastlanmadığı duyuruldu.

HEPSİ ERTELENDİ
Şampiyonlar Ligi finali ve Tokyo 2020 Olimpiyatları da süresiz ertelendi

UEFA, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi final karşılaşmalarının süresiz ertelendiğini açıkladı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi de sahip oldukları bilgilere dayanarak Tokyo 2020 Olimpiyatları için erteleme kararı aldıklarını duyurdu. 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • tekdinislam 25.03.2020 00:20
    cin den ilacmi virüs gelmesin dikkat edin
  • Levrok 24.03.2020 19:33
    gercek virüs gelecek daha, benim dedigim gibi
  • DELİ HASAN 24.03.2020 17:08
    Akıllı adam nüfus yoğunluğu azaltmanın kişi başına milli geliri yükselmenin peşinde, işsizlik ve geçim sıkıntısı olmasın diye çabalıyor keşke bütün dünyada da olsa.
  • Uruz bey 24.03.2020 16:27
    Oh be bu emmi bir harika yav. Virüs ülkeye yayıldığında iş bitmiş olacak zaten. Bu emminin kafası bir harika çok içmiş heral.
  • antipas 24.03.2020 15:27
    Devletler yaşlı ve hasta nüfusundan kurtulmaya çalışıyor... Bunun başka açıklaması yok...
Daha fazla yorum görüntüle