Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında sahil bandında balık tutmak ve yürüyüş yapmak yasaklanmıştı. Beşiktaş’ta yasağa uymayan bazı vatandaşlar yine sabah erken saatlerde spor yapmak için sahile geldi. Sahilde yürüyüş yapan bir kadın ise "Evde canım sıkılıyor, bizi nereye kadar tutacaklar" diyerek şaşkınlık oluşturdu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile yurt genelinde sahil bantlarında ve parklarda yürüyüş yapmak yasaklanmıştı. Vatandaşların birçoğu virüsten korunmak için kurallara uyarken bugün Beşiktaş’ta bazı kişilerin yasağı hiçe sayarak sahilde yürüyüş yapmaya devam ettiği görüldü. Sahilde yürüyenlerin birçoğu köpeklerini gezdirmek için dışarı çıktıklarını öne sürdü. Sahil boyunca devriye gezen polis ekipleri ise, yasağa uymayan vatandaşları ikaz ederek mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

“Evde canım sıkılıyor, evde nereye kadar tutacaklar bizi”

Sabah sahile yürüyüş yapmaya gelen Dilek Turgut ise “Evde canım sıkılıyor ve genelde bu saatlerde burası çok sessiz oluyor. Bu saatlerde burada çok fazla kimse olmadığı ve tek olduğum için yürüyüş yapıyorum. Evde nereye kadar tutacaklar bizi. Ama belli bir süreden sonra insanın dışarı çıkası geliyor, evde kalamıyorum” dedi.
 

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Af yok 05.04.2020 14:59
    bu haber bakan şöylede düşünür demekki ceza kesilmiyor cezanın kesildiğide kısa değil tek tek gösterilmelidir.
  • ermis 05.04.2020 11:51
    Bu haberin devamı var. Bu röportajdan sonra cezayı yedi.
  • Halil 04.04.2020 19:14
    Biri evde kalamıyormu; Tek uyanık sensin memlekette. Bunca bilim adamı kötü niyetli değil mi. Koca profösör gitti sizi kurtaracağım diye. Sorumsuz mahluklar. 3 haftadır evdeyim bizim canımız yok mu toplasan 4 defa çıkışımdır o da acil alışveriş için. Ya spor yapan havalılar. Sanki spor çok koruyucu hastalığa yakalanan sporculardan daha mı aktif sporcusunuz. Gösteriş budalaları. Bu sitede doktorun itirafları var okuyun da görün hastanede geçen günleri.
  • tuna 04.04.2020 18:30
    bu tip yaratıkların bacagını kırıp evine atacaksın ama nerdee bizde sosyal evlet ozgurluk demokrasi diye diye ulkenin geldigi nokta devlet tanımayan bakan baskan tanımayan agzına geleni rahatca konusan insanlar toplulugu oldu işte
  • çobanyıldızı 04.04.2020 18:06
    Cumhurbaşkanı havaya konuşmuş demek ki... Emirlere riayet etmemekten cezalar kesilmeliydi..
Daha fazla yorum görüntüle