İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs uygulamaları vatandaşı pes dedirtirken yeni bir skandal da Gürpınar balık halinden geldi.

Toplu taşımaların seyrekleştirilmesi sonrası İstanbul’da otobüs, metro ve metrobüsler kurallara aykırı olarak çok sayıda yolcu taşımak zorunda kalırken, koronavirüse davetiye çıkaran görüntüler İstanbulluları isyan ettirmişti. Benzer görüntüler bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hizmet veren Gürpınar Balık halinden 3 Nisan Cuma günü çekildi.

Her gece 02.00-05.00 saatleri arasında hizmet veren halde bazı tedbirler alınmış ama hiçbir denetimin olmadığı da çok açık görünüyor. Hal girişinde normal vatandaşların girişinin yasak olduğu, sadece balıkçı esnafının girebileceğini belirten bir tabela var ancak esnaf olmayan vatandaşlar yine de içeri girebiliyor.

Çalışma saatleri içinde içeride 3 bin kişiye kadar insan oluyor. Girişte görevliler ateş ölçüyor, halde belediye bağlı çalışanlar için dezenfekte ve koruyucu tedbirler alınmış durumda ama hale gelen vatandaşlar ve balıkçıların hiçbir tedbir almadığı görünüyor.

Bu konuda çok sayıda şikayet yapıldığı kayıtlarda var. Hatta belediyenin idari kadrosundan gelip görüntü çekenler olmuş ama hali haftada bir kez cumartesiyi pazara bağlayan gece kapatmak dışında yeni bir önlem alınmadığı belirtiliyor. Hal çalışanları ise durumdan tedirgin.

Kendileri bir şey söylemiyor ama yakınları, işlerini kaybetme endişesi yüzünden konuşmadıklarını, hepsinin çok tedirgin olduğunu belirtiyor. Aktarılanlara göre Koronavirüs tedbirleri kapsamında balık halinin durumunun görüşülmesi için 10 kadar toplantı yapılmış ancak balıkçı esnafının baskısıyla İBB tarafından halin normal rutininde çalışmasına karar verilmiş.

Semt pazarlarında yapıldığı gibi tezgahların arasının açılması, maske zorunluluğu ve içeriye aynı andan belirli sayıda insan alınması gibi önlemler de hayata geçmemiş. Maalesef tüm uyarılara rağmen İBB’ye bağlı bu balık halinde aynı anda 3 bin 500 kişi kapalı bir ortamda ve hiçbir önlem almadan bulunuyor ve koronavirüsün yayılmasına zemin oluşturuyor.

Yorumlar 167 Yorum Var
  • Harun 07.04.2020 09:22
    Bu isin sakasi yok italyanlarda barlarda eglenip pazarlarda geziyorlardi iki hafta sonra kabusu yasadilar eko seyreder sorun yok nasil olsa her halukarda oy veren samancilari var
  • Bektas 06.04.2020 14:29
    Zormu bu kadar ...illa polis zabitami gerek kural koymak icin..kuralin kendin koy....herkes tezgahini biraz uzaklastirsin birbirinden.herkesin yaslisi var evinde..nolur dikkat edin....
  • LEVENT KARAKÖY 06.04.2020 08:26
    ÇOK GÖRMEYİN SONUÇTA CHP ZİHNİYETİ eko HALLEDER TATİL DÖNÜŞÜ MASKE VERİR
  • Misafir 06.04.2020 08:17
    Sokağa çıkma yasağı gelmediği sürece daha çok kişi ölecek
  • ek9 06.04.2020 05:47
    herif herşey güzel olacak dediğinden beri başımıza gelmeyen kalmadı
Daha fazla yorum görüntüle