ABD Başkanı Donald Trump'ın eski danışmanlarından Roger Stone, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in insanlara mikroçip takabilmek için koronavirüs (COVID-19) salgınını başlatmış olabileceğini iddia etti.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, 2015 yılında yaptığı çarpıcı öngörüleriyle gündeme gelmişti. Gates, "Önümüzdeki 10 yıl herhangi bir şey 10 milyondan fazla kişiyi öldürecekse bu savaştan çok yüksek bulaşıcı bir virüs olacak" açıklamasını yapmıştı.

The Economist'e konuşan Microsoft kurucusu, yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek için uygulanan tecrit önlemlerinin Kovid-19 dışındaki hastalıkların tedavisini de engellediğini ifade etti. Gates'e göre bu durum, en çok da sıtma ve HIV ile mücadele eden az gelişmiş ülkeleri etkileyecek.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve eşinin kurduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı, aşılar aracılığıyla sıtma ve çocuk felci gibi hastalıkları hafifletmeye çalışan küresel ittifakın merkezinde yer alıyor. Gates vakfı, kısa süre önce de Hindistan Serum Enstitüsü ile işbirliği yaptığını ve Kovid-19 aşısını yoksul ülkelere yaklaşık üç dolara sağlayacağını açıklamıştı.

Yorumlar 0 Yorum Var