28 Şubat sürecinde “üvey evlat” muamelesi görüp ikinci plana itilen ve katsayı ile mağdur edilen meslek liseleri altın çağlarını yaşıyor. Artık sanayi üretiminin bir parçası haline gelen meslek lisesi öğrencileri, koronavirüs salgınında da tıbbi malzeme ve teçhizat tedarikine önemli katkı sağladı. İki lise solunum cihazı bile geliştirdi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • mmed 24.04.2020 14:10
    Mühendislikler meslek liselerinden öğrenci alması lazım. Tabi müfredata seçilen alana göre matematik fizik kimya ciddi olarak girmesi lazım.
  • Veli dayı 20.04.2020 00:53
    Bir kere meslek liseli öğrencilere normal lise müfredatı uygulanmamalı 9. Sınıfın başımdan itibaren yeteneklerine göre alan ve dallara yönlendirilmeli. Mezun öğrencilerin iş garantisi olmalı ve yükselmek isteyene üniversite girişte kolaylıklar tanınmalı. Eğer böyle olursa meslek liseleri daha fazla rağbet görür ve sınavla iyi öğrenciler bu okullara seçilirler. Üretimde artar ihracatta artar.
  • murat 19.04.2020 15:02
    meslek lıselerı desteklenırse en populer lıse olacak lar suda bır gercek bu lıselere gıden genclerde unuversıte bıtırme arzusu var meslek lıselerıne meslek egıtımı nı pekıstırecek unuversılerde branslar acılmalı
  • negatif 19.04.2020 12:05
    kesinlikle ülkenin geleceğini belirleyecekler teknik elemanlar. tebrik ediyorum.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek