Kur'an-ı Kerim'in indiği, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini barındıran; kendinden önceki ve sonraki ayları adeta güneş gibi aydınlatan Ramazan ayı bu gece başlıyor. İlk teravih namazı bu akşam kılınacak, ilk sahura bu gece kalkılacak. Yarın akşam İslam alemi akşam ezanıyla birlikte ilk iftarını yapacak. Ramazan'ın fazileti nedir, Ramazan'da yapılabilecek ibadetler nelerdir sorularının cevabı haberimizde.

İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini barındıran, kendinden önceki ve kendinden sonraki ayları adeta güneş gibi aydınlatan Ramazan ayı bu gece başlıyor. Peygamber Efendimizin, “Recep Allah’ın, Şaban benim, Ramazan ise ümmetimin ayıdır” hadis-i şerifinden de anlaşılacağı üzere Ramazan Müslümanlar için manevi temizlik, af ve istiğfar ayıdır. Allah’ın rızasını kazanmak için gün doğumundan gün batımına kadar nefsini terbiye etmek için oruç tutan Müslümanlar, bütün ayı ibadet ve dualarla geçirmeye çalışır.

İLK TERAVİH BU AKŞAM, İLK SAHUR BU GECE

Bu akşam ilk teravih namazının kılınmasıyla Ramazan ayı başlamış olacak. İlk iftar 24 Nisan Cuma günü (yarın) yapılacak. Son iftar ise 23 Mayıs Cumartesi günü olacak. Ramazan Bayramı bu sene, 24-25-26 Mayıs günlerine denk geliyor.

RAMAZAN AYI NEFİS MUHASEBESİ İÇİN DE FIRSAT

Ramazan ayını okuyarak, ibadet ve dua ederek geçirmek, sizi tefekkür etmeye sevk edecektir. Bu mübarek ayı nefis muhasebesi yaparak geçirebilirsiniz. Eksiklerinizi ve hatalarınızı gidermek için kararlar almanız sizin için çok faydalı olacaktır.

Peygamber Efendimiz’in “Ölüm gelip çatmadan evvel, şehvanî ve nefsanî hislerinizi terk etmek suretiyle bir nevi ölünüz” hadis-i şerifini rehber edinerek başlayacağınız muhasebe yolculuğu, sizi muhakkak size faydalı bir kapıya ulaştıracaktır.

Video seslendirme: Mustafa Toköz

Yorumlar 0 Yorum Var