İngiliz kanalı BBC, Türkiye'nin ilk korona vakasının görülmesinin ardından bir hafta içerisinde hem yurt dışından gelen talebi hem de yerli talebi karşılayabilecek seri ekipman üretimine geçtiğini ve İngiltere dahil bir çok ülkeye yardım ettiğini anlattı. 

CNN International'in İstanbul Üniveristesi Cerrahpaşa Hastanesi'ne girip buradaki görevli yoğun bakım doktorları ve hemşireleriyle görüşerek yaptığı övgü dolu haberlerden sonra İngiliz BBC de Türkiye'nin koronavirüse karşı verdiği mücadele ve hızlı refleksi izleyicilerine aktardı.

BBC ÜRETİM MERKEZİNİ İNCELEDİ

üretim merkezini gezen BBC muhabiri "Türkiye üretim halinde halihazırda İngiltere, İtalya ve Şspanya'ya bağış yapmış durumda. İstanbul genelinde bulunan Meslek Okullarındaki öğretmenler bu acil işe yoğunlaşmış durumdalar" ifadelerini kullandı.

"BU OKULLAR KARANLIKTA BİR IŞIK OLDU"

Üretim yerinde BBC muhabirinin görüşlerini aldığı Milli Eğitim Bakanlığı yetkilisi Levent Yazıcı "Bu okullar karanlıkta bir ışık oldu. Ülke olarak elimizde olsa dünyadaki herkese yardım etmek isterdik." dedi.

CNN DE YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNİ GÖRÜNTÜLEMİŞTİ

ABD merkezli medya kuruluşu CNN, İstanbul Üniveristesi'ne bağlı Cerrahpaşa'daki yoğun bakım bölümüne girerek yaşananları anbean kaydedip buradaki görevli sağlık personeliyle görüşmeler yapmıştı.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Emre 26.04.2020 11:16
    Maaşallah ülkemize. Ama yinede ingilizlerin ısrarla kontrol altina alindigini iddia ediyorlar falan diye konuşması yine diplomatik oyunlar. Sanki hiçte dosthane değil. Herzamanki gibi bizim bizden başka dostumuz yok. Yinede biz insanlık namına yardımımızı yapalım ayrı.
  • ahmet 26.04.2020 10:55
    Buna da bi kulp bulurlar şımdı
  • M.ALİ 07/ İSK. 26.04.2020 10:44
    Eyyyy!! ingiltere'ye ve avrupa'ya yalan dolanla İltica edenler nasıl mutlumusunuz? bu haberleri okudukça! Memleket hasretliği sizlere daha ne bilinmeyen hastalıklar yaşatacak!! Unutmayın ilahi adaleti ! İnsallah Biz bize yeteriz Türkiyem
  • Kartel 26.04.2020 07:32
    Bir gurbetci olarak ulkem, hukumetim ve insanimla gurur duyuyorum.
  • batu 26.04.2020 02:22
    şimdi işleri düşüyor ya o yüzden. virüs bitsin yine gece yarılarına dolar operasyonlarına girerler.. kanmayın ey ülkem kanmayın bunların sevmelerine.. Rabbim yardım etsin bize..
Daha fazla yorum görüntüle