Ermeni asıllı ABD'li Kim Kardashian'ın Instagram hesabının hikayeler bölümünden 1915 Ermeni Olayları ile ilgili skandal paylaşım yaptı. Kardashian'ın paylaşımı büyük tepki toplarken, sözde soykırımla ilgili skandal sözleri akıllara Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sözde soykırımı savunan Fransız Parlamenter Sonia Krimi'ye verdiği unutulmaz cevabı hatırlattı.

Çavuşoğlu'nun, Krimi'ye "Hangi kıt bilgiyle tarih konusunda bu kadar net karar veriyorsunuz. Bu bilgi eksikliği olduğu halde karar vermenin tek sebebi vardır, o da popülizmdir. Maalesef sizin başkanınız da popülizme yenilmiştir. Soykırım ve tarih konusunda Türkiye'ye ders verebilecek en son ülke Fransa'dır. Çünkü Ruanda'da, Cezayir'de olanları unutmadık. Fransa önce kendi karanlık tarihine baksın, Türkiye'ye ders vermeye kalkmasın. Sizler böyle tepeden bakmaya devam edin, ama biz de size bu şekilde haddinizi bildirmeye devam edeceğiz. Siz kendinizi üstün görmeye devam edin, ama bu muameleyi kabul etmeyen doğruları söyleyen bir Türkiye var." sözleriyle verdiği cevap dünya gündemine oturmuştu.

Yorumlar 72 Yorum Var
  • şahin avcı 29.04.2020 21:57
    aslansın be bakanım, Allah gücünüze güç katsın, bu keferelere her daim hadlerini bildirmeniz bizleri gurulandırıyor.
  • ramazan 28.04.2020 17:52
    Gurur duydum, gözlerim yaşardı, alkışlıyorum. O hadsize şu da sorulabilirdi. Türkiye'nin tarihçilerden ortak komisyon kuralım önerisi hala kabul edilmedi. Hangi tarihi gerçeklerden bahsediyorlar.
  • Eren 28.04.2020 13:46
    Helal olsun Bakanima hislerimize.Tercüman olmuş. Bu GEVURLARA haddini her zaman bildirmek lazım.
  • El nine 28.04.2020 11:51
    Bakanımızın bu konuşmasını chp üzerine alınmış yüzleri kararmıştı.
  • Yasar 27.04.2020 19:20
    Oh be icim acildi bakanım agziniza sağlık bunlara çok güzel ders verdiniz bunlar baska dilden anlamaz.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek