Hükümet yetkilileri salgın zamanı vatandaşlara evden çıkmadan yardımları ayağına ulaştırırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin ihtiyaç sahipleri için yardım kolisi dağıtım şekli ve insanların sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak kolileri almak için birbiriyle yarışmaları büyük tepki çekti.

Beylikdüzü’nde kurulan bir semt pazarının çıkışına getirilen araç ile vatandaşlara yardım kolisi dağıtımı yapılmak istendi.

İBB ekipleri tarafından getirilen kolilerin dağıtımında ise hoş olmayan görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşlar kolileri almak için birbirleriyle yarışırken, sosyal mesafe kuralını hiçe saydılar. Dağıtım esnasında vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Hiçbir önlemin alınmadığı dağıtımında virüse davetiye çıkarıldı. Dağıtılan kolilerin üzerinde ise ”23 Nisan Hediyesi” yazdığı görüldü.

“BİZ, SIĞINMACI KAMPLARINDA BU ŞEKİLDE YARDIM DAĞITMIYORUZ”

İBB’nin yardım malzemesi dağıtım şekline sosyal medyadan da tepki yağdı. AK Partili Mücahit Birinci’nin “İBB; bu nasıl bir koli dağıtım tekniğidir? Biz, sığınmacı kamplarında bu şekilde yardım dağıtmıyoruz.” seklindeki paylaşımına kısa sürede binlerce beğeni geldi.

 

Yorumlar 215 Yorum Var
  • Suat t 03.05.2020 09:59
    kolileri dağıtan görevli serçe parmakları ile tutup hiç açısını bozmadan peşpeşe kaldırıyor.... nasıl yapıyor bunu acep...??
  • Erc 02.05.2020 19:41
    Virus yayilsın diye bilerek yapıyor.seferleri azaltmasıda ondandı.
  • M emin 02.05.2020 14:48
    Bunlar belediye öğrenciye lere burs verdiyiiçin mahkemeden buraları iptal eden chp bugün yardım sever olmuşlar hadı ordan bu halk sizi iyi Tanır
  • RUMUZ 30.04.2020 20:05
    Madde in CE HE PEEEE
  • memo ığ 30.04.2020 14:24
    CHP nin amacı her kese bulaştırmak
Daha fazla yorum görüntüle