Beşiktaş'da bulunan DİSK Genel Merkezi’nde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle sabah saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen toplanarak izinsiz bir şekilde Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis ekipleri müdahale ederek yürümesine izin verdi. Grup üyelerinden bazıları gözaltına alındı.

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında 1, 2 ve 3 Mayıs günlerinde 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Alınan yasak kararının günler öncesinden duyurulmasına rağmen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyelerinden ve DİSK Yönetim Kurulu'ndan oluşan bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Beşiktaş'taki DİSK Genel Merkezi'nin binasında toplandı. Sabah saatlerinde buradan Taksim'e yürüyeceklerini bildiren grubu engellemek için polis ekipleri DİSK Genel Merkezi binasına çıkan sokakları kapattı. Polis ekipleri gruptan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ve yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek dağılmasını istedi.

Polis ekiplerinin uyarılarını dinlemeyerek yürümek isteyen gruba polis ekipleri müdahale etti. Grup üyelerinden bazıları gözaltına alındı. Polis ekiplerinin çevrede güvenlik önlemleri devam ediyor.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Fikri 01.05.2020 23:28
    Sağlık çalışanları emekçi değil mi utangaç deniz bey. Bu denyolar yüzünden salgın iki üç dört dalgası olursa o zamanda utanacakmısınız. Sokağa çıkmayı yasaklamak kimsenin hoşuna gitmiyor ama bu tür salgın ları engellemenin başka yolu yok. Bu denyoların işçi hakları çok da umurlarında değil yıllarca işçi hakkı deyip işçileri sömüren sol kafa terörist kafa işçilerin haklarının en iyi korunduğu şu zamanda işçi üzerinden ancak provakasyon yapar nede olsa devletin kasası dolu nasıl olurda bunu iç ederiz derdindeler. İnanın geberiyorlar o paraya dokunamadıkları için.
  • Deniz 01.05.2020 16:29
    Yazıklar olsun bee, sosyal mesafeye uyarak maskeler takmışlar, güllerle dolu işçi bayramı çelengini bırakmalarını engellemek disk üyesi ve milyonlarca tüm işçiye yapılmış bir olaydır, tarihin en utanç verici videosu olarak tarihe gecmistir
  • Uygur 01.05.2020 15:22
    1 mayis bahanesi teröristleri bunlar
  • Hasan 01.05.2020 15:03
    Bu haydutlar, AB ülkelerinde bu taşkınlıkları yapsınlar göreyim. Müslümanlar cemaat olarak namaz kılamıyor, bir taşkınlık varmı?
  • Silke 01.05.2020 14:57
    Bu ne AHMAK,lik bunlarin Adam olacagi yok. CHP zihniyeti.
Daha fazla yorum görüntüle