Kasımpaşa'nın Portekizli yıldızı Quaresma, “Çingeneler kurallara uymuyor, tecrit edelim” önerisi getiren aşırı milliyetçi Portekizli milletvekiline haddini bildirdi.

Çingene olduğunu her zaman açıklayan ve bu yüzden Portekiz’de aşağılandığını daha önce çok kez kabul eden Kasımpaşa'nın yıldızı Ricardo Quaresma, koronavirüs krizi döneminde sağlıksız ortamlarda yaşamak zorunda kalan çingenelerin sorunlarına değindi.

Portekizli aşırı milliyetçi Chega partisinin lideri Andre Ventura'ya meydan okudu. Q7, Milletvekili seçilen Andre Ventura’nın, çingeneleri Covid-19’la mücadelede yasaların üstünde ciddi bir sorun olmakla suçlamasına cevap verdi.

"BAZI FAŞİSTLER EŞEK GİBİ ANIRIYOR ONLARA KULAK ASMAYIN"

Ricardo Quaresma, “Irkçılık sadece insanlar arasında, sadece onları kışkırtanların, ondan bir şeyler kazandığı savaşlar yaratmaya hizmet eder. Bazı faşistler eşek gibi anırıyor. Onlara kulak asmayın. Hayatımız eşek seslerini duymakla vakit kaybetmek için çok değerli” dedi.

"BU NORMAL DEĞİL"

Ventura’nın cevabı ise; “Milli takımdan bir oyuncunun siyasete karışması talihsiz bir durum. Umarım futbol yetkilileri bunun yeni bir normale dönmesine izin vermezler. Çünkü bu normal değil” oldu.

"CİDDİYE ALMADIM" 

Bundan sonra ise Ricardo Quaresma çok daha sert ifadelerle karşılık verdi ve"Bay Ventura'nın cevabını gördüm. Dürüst olmak gerekirse pek ciddiye almadım. Çünkü oyuncuların siyasete karışmaması gerektiğini söylüyor. Futbol hakkında yorumlar yaptığını unutmuş" dedi. Ventura, televizyonda futbol alanında yorumculuk yapmış bir isimdi. 

Yorumlar 0 Yorum Var