İngiltere’de koronavirüsün metrolarda nasıl bulaştığına dair yeni bir simülasyon videosu yayınlandı. Metroda koronavirüse sahip bir kişi, çevresindeki herkesi virüsle kapladığı ortaya çıktı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İngiltere'de faaliyet gösteren Oregon Üniversitesi tarafından yayınlanan simülasyon görüntüsü, ülkenin normalleşmeye ve okulların açılma hazırlığı sırasında yayınlandı.

Simülasyonda metroda seyahat eden bir koronavirüs hastasının en ufak bir öksürük veya hapşırmayla çevresindeki 7 metrelik alanda herkese virüs bulaştırdığı görüldü.

Ayrıca koronavirüse sahip bir kişinin oturduğu ve dokunduğu yüzeylerde virüsün uzun süre etkili olduğu ifade edildi.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Nefesten Bulaşıyor 26.05.2020 21:10
    Demek ki nefesten bulaşıyor. Hastanın verdiği nefesin içinde, normalde göremediğimiz ama soğuk havalarda görebildiğimiz buhar şeklinde su zerreleri var ve bu zerrelerin içinde virüs olabilir. Yani hastanın verdiği havayı solursanız bulaşır.
  • 57.Alay 26.05.2020 20:44
    Daire tüccarı da otobüs seferlerini azaltsin.virus yayılsın diye yapıyor anlaşıldı.
  • Ahmet 26.05.2020 20:43
    Artık sıktınız 1 metreydi 2 metre yaptınız şimdide 7 oldu yeter artık konuşmayın insanların ruh yapısını bozuyorsunuz. Artık size inanmayacağız. Birilerin kuklalığını yapıyorsunuz
  • tepki 26.05.2020 19:33
    dunya da belki bir milyon virus ve hastalik var ordan kacar iken digerine yakalnirsin dikkat etmek gerek de zaten virus belli yerde canli kaliyor ise ne fark eder bir yere toplanir sonra hava ruzgarli oldumu hepsi toplu hava da gezer ustelik bir metre mesafe yine fark etmez ruzgarli ise hava da bekler yada daha uzaga gider kisaca yapacak fazla bir sey yok halka net anlatmak gerek hayatini seviyorsan aileni bunlara dikkat et yasak desen bile adamlar erdogan cikarmis orta da bir sey yok diye bir mal gurubu var kisaca net anlat kendini bile kuralar uyar sonuc da virus yok olmayacak yine halk bir yere gider gelir yada baska ulke den gelen olur yine yine ayni sey
  • Ahmet 26.05.2020 19:26
    Simülasyon da olsa virüs böyle yayılabilir hatta daha fazlasıyla insan maske takmalı fiziki mesafeye uymalı sesli konuşmamalı.
Daha fazla yorum görüntüle