Antikor testi, Covid-19 hastalığını daha önce semptomsuz geçirmiş kişilerin tespiti için kullanılan bir test. İstanbul Tıp Fakültesi'nde bir süredir yapılmakta olan antikor testiyle ilgili akıllarda birçok soru işareti var. Özellikle son dönemde basında "100 tl'ye her isteyen antikor testi yaptırabilecek" gibi haberlerin yer alması ile birlikte vatandaşın kafası iyice karıştı. Haber7.com olarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Ali Ağaçfidan'a konuyla ilgilitüm merak edilenleri sorduk...

HER İSTEYEN ANTİKOR TESTİ YAPTIRABİLECEK

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Ali Ağaçfidan, İstanbul Üniversitesi olarak antikor testlerini sadece bünyelerinde bulunan hastalarına ve sağlık personeline yaptıklarını fakat alt yapılarının her vatandaşa yapmaya hazır olduğunu sadece Sağlık Bakanlığı'ndan onay beklediklerini dile getirdi.

KORONAVİRÜS ANTİKOR TESTİ ÜCRETLİ Mİ?

Ali Ağaçfidan, basında yer aldığı gibi 100 tl karşılığında yapılan bir test olmadığına bu testin kesinlikle ücretsiz bir test olduğuna dikkat çekti.

 

 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Sivaslı 06.06.2020 11:42
    Paralı olsa dahamı iyi acaba?
  • TuncTunc 05.06.2020 14:07
    Anlamadigim koronayi semtomsuz gecirenler korona oldugunu nerden ve nasil bilcekler.? Semtomsuz ise ki$i nerden bilsin.? Aaaanamadim beyaa..
  • Misafir 05.06.2020 12:21
    Bu antikor testleri hastaneye gidilmeden eczanede falan satılan test kitleriyle yapılabilir olsa çok güzel olurdu ancak bunun için biraz daha zaman var herhalde
  • murat 05.06.2020 10:05
    sadece antikor değil antijen testide yapılsın