Danimarka'nın Århus kentinde ırkçı parti Sıkı Yön (Stram Kurs) üyeleri polisin gözünün önünde Kur’an-ı Kerim yaktı. Bir çok kutsal kitabın yanışını seyreden polis, provokasyonu engellemek isteyen 52 yaşındaki bir kişinin ayağından vurarak durdurdu.

Danimarka'da  Kur’an-ı Kerim üzerinden Müslümanları kışkırtmak için alçak provokasyonlar devam ediyor. Århus kentinde Müslümanların yoğun yaşadığı bir mahallede  ırkçı parti Sıkı Yön (Stram Kurs) üyeleri polisin gözü önünde bir çok Kur’an-ı Kerim'i yakarak Müslümanlarla dalga geçti.

Duruma sinirlenen 52 yaşındaki bir kişi  polise ırkçı parti üyelerini durdurmasını istedi. Polisin olayları izlemesinden dolayı cebinden çıkardığı bir bıçakla ellerini havaya kaldıran kişi polis tarafından ayağından vuruldu.

Hastaneye kaldırılan sözkonusu kişinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Ülkede yaşayan Müslüman ve aktivistler, Kura'nı Kerim yakılmasına izin vererek olayları büyüten polise sert tepki gösterdi. 

Ülkede yaşayan Müslümanlarla ırkçılar arasında çatışma çıkartmak için polisin elinden geldiğini yaptığını savunan aktivistler, polisin Sıkı Yön Partisi üyelerinin Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarına son vermesini istedi.

Yorumlar 73 Yorum Var
  • hakan 08.06.2020 14:59
    Rabbim tez zamanda belalarını versin
  • gurbetci 08.06.2020 14:11
    Allahin gazabina ugrasinlarinsanliktan nasibini almamis insa bile degil insallah onlarda böyle yanar
  • Ertuğrul 07.06.2020 13:50
    Rabbimin de bir hesabı var. Bir gün o ateş onları öyle bir yakacak ki
  • ömer 07.06.2020 13:17
    cehennem odunları!
  • by doğru 07.06.2020 13:14
    Hamdi'ye katılıyorum.Kuran'ı yakanlar kendi ateşlerini harlıyorlar.Allah onları EL-KAHHAR ismişerifiyle kahreylesin.
Daha fazla yorum görüntüle