Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT canlı yayınında gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda buludu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'daki depremden Şehir Hastaneleri'ne, Ayasofya'ya kadar birçok farklı konu hakkında yorumlarda bulundu. 

"HEDEFİMİZ 30 BÜYÜKŞEHİRİN 30'UNA DA ŞEHİR HASTANESİ YAPMAK"

Yıl sonuna kadar 5 tane daha şehir hastanesi yapacağız. 30 büyükşehirin 30'una da biz bu hastaneleri yapacağız. Burada devletin cebinden bir kuruş çıkmadan bu hastaneler yapılıyor. Buradaki tek şey işleticiyle devletin arasındaki protokoldür. Herhangi bir sıkıntıya mahal kalmadan bu iş yürüyor. Siz bunu devletin bütçesinden yapmış olmasınz sadece faizine yetiştiremezsiniz. 

Kuzey Kıbrıs'ın isimsiz kahramanlarından doktor Fazıl Küçük'ün eşi rahmetli oldu. Ona da rahmetlerimizi dileyelim. Bütün Kıbrıs'a başsağlığı dileklerimizi iletelim.

Yatırımların durması diye bir şey kitabımızda yazmıyor, yazmayacak. Yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu yıl sonuna kadar 15 kadar daha baraj açılışı yapacağız. Bu arada bir de temelini atacağımız barajlarımız var. Ilısu'dan yıllık gelirimiz 1,5 milyar olacak. Gerek sulama, gerekse enerji noktasında özellikleri olan bir yer. Ilısu'nun da hakkını teslim edelim. Ilısu Barajı'nın adını da Veysel Eroğlu adını oraya verdik. Hizmet siyasetine öncelik veren bir ülkeyiz. Halk siyasetçiden hizmeti bekler. Buna biz mecburuz. 

Savunma sanayiinde Türkiye çok ciddi bir sıçramanın içerisinde. SİHA'lar İHA'lar şimdi akıncı geliyor. Bunlar olmamış olsaydı biz terörle mücadelede beklenen başarıyı kesinlikle elde edemezdik. SİHA'larla biz başarıyı elde ettik. Bu süreci biz bu şekilde devam ettireceğiz. 

Yorumlar 0 Yorum Var