Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Saat 16.00'da başlayan uzun bir aranın ardından bugün ilk kez yüz yüze yapılan Kabine Toplantısının ardından, Başkan Erdoğan alınan yeni kararları açıkladı. Peş peşe müjdeler veren Erdoğan, "Amacımız enflasyonu kademe kademe düşürerek 2022'de yüzde 5'in altına indirmektir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA DURUYOR

Amerika şu anda 45 milyona yakın işsizi var. Türkiye bütün bu şartlara rağmen dimdik ayakta duruyor ve şu anda da bütün vatandaşlarına her türlü imkanı sağlamanın gayesi içerisindedir. Toparlanmanın yerini hızlı büyümeye bırakacaktır inşallah.

DÜNYA ARTIK GÖRÜYOR, BİLİYOR

Salgın sonrasında dünya ekonomisindeki yerini daha da güçlendireceğiz. Yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisini yüzde 4,5 ile yüksek bir büyüme performansı gösterdiğini dünya artık görüyor, biliyor.

İçeridekiler hala anlamak istemiyor. Bakıyorsunuz OECD Türkiye'yi ilk çeyrekte 4,5'la gösteriyor. G-20 aynı şekilde birinci sırada gösteriyor. Belki ikinci çeyrekte olumsuz bazı gelişmeler olabilir. Ama 3. ve 4. çeyrekte bu büyümeyi yakalayacağız. Nisan'daki kayıplarımıza rağmen Mayıs ayı öncü göstergeleri ekonomimizin hızlı bir toparlanma içerisinde olduğuna işaret ediyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Mustafa 09.06.2020 21:56
    Allah Razı Olsun Reis