Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray yakınındaki göstericilerin biber gazı ve plastik mermi ile dağıtılmasından sonra yaptığı kilise ziyareti sırasında yanında olmasının bir hata olduğunu söyledi.

Ulusal Savunma Üniversitesi'nde yayınlanmak üzere kaydedilen videoda konuşan Milley, "O an orada olmam ordunun iç politikaya karıştığı gibi bir algı oluşturdu," sözlerini kullandı.

Milley ve Savunma Bakanı Mark Esper, 1 Haziran'da Saint John's Kilisesi'ne yaptığı sürpriz ziyaret sırasında Trump'ın yanında yürümüştü. Ziyaret sırasında Trump elinde İncil'le muhabirlere poz vermişti.

Trump'ın sokakta geçişi öncesinde polisin genelde barışçıl olan göstericileri göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanarak dağıtması Demokratlar ve bazı Cumhuriyetçiler tarafından kınanmıştı.

Milley üniformalı bir memur olarak bu olayın ders çıkardığı bir hata olduğunu ve herkesin de ders çıkarmasını ümit ettiğini aktardı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Suat Ak 12.06.2020 21:04
    Yıkılasın ABD çok mazlumun canını yaktınız yeyin birbirinizi çıkaçak aheste aheste
  • İhanet 12.06.2020 19:25
    Milley; üniformalı bir memur olarak bu olayın ders çıkardığı bir hata olduğunu ve herkesin de ders çıkarmasını ümit ettiğini aktardı. Adam ünüformalı biri iç siyasete müdahale edemez diyor. Büyük hata yaptım diyor. Ama Türkiye'de ki darbe sever üniformalılara ABD darbe yap dediğinde bizimkiler koltuğu gördü mü sağlığını kaybediyorlar. Bizim darbe heveslisi üniformalılar utanç vesikasıdır.
  • gurbetchi 12.06.2020 19:12
    trump dan özür dilememiski !! asker olarak yapmamamiz gereken seyi yapiyoruz ama buna mecbur kaldigimiz icin yapiyoruz, diyor.. cünkü halkimizin arkasindayiz, diyor.. ayni 28 subat muhtirasi gibi sanki.. velhasil adam halen muhtira okuyor sanki..
  • Hasan 12.06.2020 19:01
    Zaten Türkiye'deki darbeleri de siz düzenlettiniz. Utanmadan söyleyebilirsiniz. Ordu siyasete işk defa karışıyor sanki...
  • Suat 12.06.2020 15:50
    Adam resmen muhtıra vermiş. Siyasete karışmamak için kendimizi çok zor tutuyoruz diyor. Vay vay