ABD’de dün gece siyahi bir adam aracında uyuduğu sırada polis tarafından gözaltına altına alınmak istendi. Siyahi adam polise direnince vurularak öldürüldü.

ARACINDA UYUYAN ADAMI GÖZALTINA ALMAK İSTEDİLER

 

ABD’de haftalardır devam eden protestolara rağmen polis şiddeti son bulmuyor. Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde dün gece polis aldığı ihbar üzerine bir fast-food restoranına ait park alanına gitti.

KAÇARKEN VURULDU

 

Park alanında arabasının içinde uyuyan 27 yaşındaki siyahi Rayshard Brooks’u araçtan indirerek, gözaltına almak istedi. Brooks'un polise direndiği sırada şok tabancası ile vurulduğu görülürken, ardından polisin elindeki şok tabancasını alarak, olay yerinden kaçtığı anlar kameralara yansıdı. Polis, Brooks’u kaçtığı sırada vurarak, öldürdü.

Georgia Eyaleti Soruşturma Bürosu (GBI) tarafından yapılan açıklamada “Cuma günü memurlar saat 22:33'te bir 911 çağrısına cevap verdiler. Park edilmiş bir araçta uyuyan ve diğer müşterilerin araçlarına engel olan bir adam hakkında ihbar aldılar. Olay yerine ulaşan memurlar kendisine test yapmak istediler. Ancak başarısız oldular. Bunun üzerine önleyici gözaltı kararı aldılar. Bu sırada hayatını kaybeden kişi gözaltına alınmaya direndi. Memurlar şok tabancası kullanmak zorunda kaldı” ifadeleri kullanıldı.

GBI, olayla ilgili sosyal medyada yer alan videonun incelendiğini aktarırken, Brooks’un kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Yorumlar 26 Yorum Var
  • ahmet 18.06.2020 11:33
    yauv arkadas, amerikadaki polislerin tavri belli. insanlarda gebermek icin yer ariyor. ne direniyorsun ki… (ecel gelince göz kör olurmus)
  • milliyetci 14.06.2020 14:52
    öyle saniyorum ki derin ABD sokak eylemlerinin bitmesini istemiyor TRAMP yönetimini rezil edip becereiksiz ilan edip gerekirse asker gücüyle al asagi yapma derdindeler derin abd demek siyonist abd demek yani pentagon itrail yanisi siyonist güc demek her ne kadar tarmp deli vs gibi görünsede aslinda siyonit karsiti biri o sebeplede siyonistler tarmpi indirmek istiyor onun icinde abd sokalarinin karismaya devem etmesi gerekiyor abd rejimi icin kac kisinin öldügü ölceginin hic önemi yok unutulmasin ki IKIZ KULE olaylarida abd nin kendi oyunuydu
  • kenan 14.06.2020 12:49
    hayaller ülkesi amerika.. eğer hayaliniz "öldürülmek" ise ;)
  • ömer 14.06.2020 12:43
    Amerikan polisi korkaklar sürüsü. Beceriksizler
  • Ali 14.06.2020 11:34
    böyle devam güzel amerika
Daha fazla yorum görüntüle