Avukatların farklı şehirlerdeki duruşmalarına bulundukları yerden UYAP Avukat Portal üzerinden video konferans yöntemi ile katılabilmesini sağlayan e-duruşma sisteminin testi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bakan Gül, "Hem hakimlerimiz, savcılarımız için hem avukatlarımız için daha önemlisi vatandaşımızın memnun kalacağı, yargıya güvenin artacağı bir uygulamanın startını vermiş oluyoruz. Artık hukuk yargılamasının bir parçası haline gelmiştir. Bunu CELSE programıyla entegre ederek ceza davalarında yaygınlaştıracağız. Bu pilot uygulamayı belli adliyelerde ve kapsamını genişleterek uygulayacağız" dedi.

Yargıda teknolojinin etkin kullanımını sağlayan ve yargıya erişim imkanlarını sürekli arttıran Adalet Bakanlığı, yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Yazılımı tamamen Bakanlık personeli tarafından yapılan e-duruşma sistemi ile avukatlara yeni kolaylıklar geliyor. UYAP ile tam entegre şekilde çalışacak e-duruşma sistemi ile avukatlar farklı şehirlerdeki duruşmalarına bulundukları yerden UYAP Avukat Portal üzerinden video konferans yöntemi ile katılabilecek.

E-duruşma sistemiyle Ankara Batı Adalet Sarayı'nda temsili duruşma yapıldı. Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar ve Edirne Baro Başkanı Alper Pınar, bulundukları illerden UYAP üzerinden görüntülü bir şekilde sisteme dahil edildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da temsili duruşmayı takip etti.

Bakan Gül, başarıyla sonuçlanan test sonrası açıklamalarda bulundu. Konuşmasına bölücü terör örgütüne yönelik Kuzey Irak'ta başlatılan "Pençe-Kaplan Operasyonu"nda görev alan Mehmetçiğe başarılar dileyerek başlayan Gül, "Türkiye, terörle mücadelesini kesintisiz ve kararlı bir şekilde sürdüren bir ülkedir. Ülke demokrasimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz için, esas itibariyle de tam olarak insan haklarının tesisi için terörün kökünü tamamen kazıyıncaya kadar bu mücadele devam edecektir. Tüm Mehmetçiğimize dualarımızı gönderiyoruz. Allah ayaklarına taş değdirmesin" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek