Bitlis’in Tatvan ilçesinde sağanak yağışlar nedeniyle önceki gün meydana gelen selin bir traktörü yutması kameralara yansıdı.

Tatvan ilçe genelinde pazar günü öğle saatlerinde etkili olan yağmur, kısa süre sonra yerini şiddetli sağanak yağışa bırakmıştı. Özellikle ilçeye bağlı köylerde etkili olan sağanak yağış maddi hasara neden olmuştu. Sel ve taşkınlardan zarar gören köylerden biri de ilçeye bağlı Sarıkum köyü olmuştu. Ekinlerle birlikte bazı araçlar ve evlerin su altında kaldığı olayda, tarladan dönen bir traktör ise Sarıkum köyündeki derenin taşması sonucu sele kapılmıştı.

Şans eseri can kaybının yaşanmadığı olaya ilişkin amatör bir kameraman tarafından çekilen olay anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, taşan dereler ve sel sularının yanı sıra tarladan dönen köylülerin sel sularının dinmesini beklemek için yol kenarına park ettikleri bir traktörün toprak kayması sonucu sel sularına kapıldığı anlar görülüyor. Sel sularının yol kenarındaki toprağı eşmesi sonucu akıntıya kapılan traktör kısa sürede kayboluyor. Sel sularıyla sürüklenen traktör kullanılmaz hale gelirken, akıntıya kapılan traktörün kurtarılması için köylüler çalışma başlattı. Sel sularının çekilmesi ve uzun uğraşlar sonucunda traktör kurtarılabildi.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Allahın Kulu 24.06.2020 10:35
    Bundan 10 yıl önce Küresel ısınma nedeniyle buzulların erimesi ile oluşacak sel, fırtına, şiddetli yağışlar, hortumlar, felaketler hep anlatılırdı. Amaan diyorduk değil mi? şimdi şaşırmamak lazım işte o günlere geldik.
  • izmir-doğru söyler 23.06.2020 15:52
    başka traktörle neden çekmemişler
  • davut 23.06.2020 12:22
    bu traktör 70-56 3 ton civarıdır yazık oldu
  • Altar 23.06.2020 11:00
    ve traktör tuuuşşşş
  • baymışlı 23.06.2020 10:25
    derenin kenarına ağac dikin
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek