Üzerinde sadece bir spor sütyeni ve tayt vardı. Apartman dairesine gelen polis memurunun kapıyı çalmasıyla dehşet başladı. Hemşirelik öğrencisi ters kelepçelendi, koridor boyunca saçlarından sürüklendi, yumruklandı ve kafasına bastırıldı. Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler infial yarattı.

Dünya bu görüntülerle bir kez daha sarsıldı

Polis şiddeti nedeniyle ABD'de hayatını kaybeden siyahi George Floyd ve Rayshard Brooks dünyanın dört bir yanında gündem olurken, şoke eden görüntüler bu kez Kanada'dan geldi.

Genç bir kadının, kadın polis memuru tarafından koridor boyunca yerlerde sürüklendiği, saçlarının çekildiği, kafasına bastırıldığı görüntüler infial yarattı. Akıllara durgunluk veren olay, Kanada'nın British Columbia bölgesinde meydana geldi. Anksiyete geçmişi olan hemşirelik öğrencisi olan Mona Wang, panik atak geçirdi. Bu sırada Kanada'nın Vancouver kentinde yaşayan sevgilisiyle mesajlaşıyordu. Bir süre sonra Wang mesajlara cevap vermemeye başladı. Bunun üzerine Mona'nın erkek arkadaşı, Wang'in sağlık durumundan endişe etmeye başladı. Sağlık kontrolü istemek için ambulans ve polisi arayarak acil servis görevlilerinin Mona'yı kontrol etmesini istedi. Ardından Mona Wang'in evine Kanada Kraliyet Atlı Polis memuru geldi.

Geçtiğimiz 20 Ocak'ta gerçekleşen kan donduran olayda, Lacey Browning adlı polis memuru, Mona Wang'in British Columbia'daki apartmanına geldi. Bilinci yarı kapalı olan Wang'i, apartman binasının halı kaplı koridorunda sürükleyerek kapını önüne kadar götürdü, kafasına ayağıyla bastı, onu saçlarından tutup yerlerde sürükledi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler, insanın kanını donduracak bu gibi sahneler içeriyor.

Polis evine geldiğinde kötü bir durumda olan Mona'nın elinde, tutanaklara göre bir falçata bulunuyordu. Hemşirelik öğrencisi, çeşitli ilaç kutuları ve şarap şişesiyle yerde yatıyordu. Polis memuru Lacey Browning, olay yerine geldiğinde Mona Wang'den ayağa kalkmasını istedi, ancak Wang ayağa kalkamayacak durumda olduğunu belirtti. İşte kan donduran görüntüler bundan sonra başladı.

Mona, o anki durumunu "İki bardak alkol alıp sakinleştirici ilaçlar aldığım için iyi durumda değildim, kendime biraz zarar vermiştim." diyerek anlatıyor. Wang, koridor boyunca sürüklenip apartmanın kapısının önüne getirildiğini anlatırken, "Binadaki pek çok insan yanından geçiyordu, günlük olarak gördüğüm insanlar... Çok aşağılayıcı bir durumdu ve kendimi küçük düşmüş hissettim" ifadelerini kullandı.

"Ben polis memuru için tehdit oluşturmuyordum. Ellerimi arkamdan kelepçeledi. Midemde üzerinde öylece yerde yattım."

Mona olayı mahkemeye taşımaya karar verdi ve Lacey Browning'in tekrar eden şiddet içerikli davranışlarının, kendisini hem psikolojik hem de fiziksel olarak yaraladığını söylüyor. Kanada Kraliyet Atlı Polisi ise Wang'in iddiasını reddediyor ve polis memuru Lacey Browning'in gerektiği kadar güç uyguladığını ileri sürüyor. Polis merkezinden yapılan açıklamaya göre, polis memuru Browning Mona'nın yanına gittiğinde, hemşirelik öğrencisi ona küfürler etti, bağırdı ve odadan çıkarılmamak için direndi.

O anda üzerinde sadece bir spor sütyeni ve tay olan Wang, iddiaya göre hem kendisi hem de çevredekiler için tehlike yaratıyordu. Kelowna'daki British Columbia Üniversitesi'nin Okanagan kampüsünde eğitim alan Wang, olaydan sonra hastaneye götürüldü ve tedavi altına alındı. Uğradığı saldırı nedeniyle ciddi yaralanmalar yaşadığını söyleyen Wang, gözünün şişerek kapandığını, vücudunda çürükler olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından görüntülerini paylaşan hemşirelik öğrencisi, Browning'in kendisine medikal olarak yardıma ihtiyacı olup olmadığını sormadığını, yanında sağlık ekibinden kimse olmadığı anlattı. Polisin kendisini yumrukladığını ve bu sebeple de kendinden geçtiğini anlatan Wang, uğradığı saldırının bazı yerlerini bu sebeple hatırlamadığını söyledi.

CBS'e açıklamalar yapan Wang, "Neden beni kışın ortasında herkesin beni görebileceği lobiye sürükleme ihtiyacı duyduğunu anlamıyorum. üstelik üstümde tişörtüm yoktu, ayağımda ayakkabılarım yoktu. Beni öylece sürükledi..." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Neco 27.06.2020 04:11
    Batının gerçek yüzüdür.
  • muasır 25.06.2020 20:22
    muasır medeniyet uygar millet yönümüz batı olunca bizde battık çağdaşlık bunlardamı acaba geçmişi neki geleceği ne ola
  • Vatandaş 25.06.2020 16:52
    İşte bu batı medeniyeti. Benzemeye çalıştığımız. Allah ım iyi ki bizi bunlara benzetmedin.
  • Cucumber 25.06.2020 15:14
    Bu olay Kanada'da gerçekleştirilmiştir. Açıklamayı okusaydınız görebilirdiniz... Bu olay bir kaç güne unutulup gider fakat bizde olsaydı yıllarca unutulmazdı. Allah (CC) ülkemize, ümmetimize ve Dünya'mıza akıl versin ve hayırlı gelecekler nasip etsin. EVDEKAL alalım ve kurallara uyalım, çok zor değil. Hayırlısı olsun bakalım.
  • Cucumber 25.06.2020 15:09
    Bu olay Kanada'da gerçekleşmiştir. Açıklamayı okusaydınız görebilirdiniz.Yani şu an bir çok büyük devletlerde protestolar var, bu durum da artıracak... Allah (CC) ülkemize, ümmetimize ve Dünya'mıza akıl versin ve hayırlı gelecekler nasip etsin. EVDEKAL alalım ve kurallara uyalım, çok zor değil. Hayırlısı olsun bakalım.
Daha fazla yorum görüntüle