Meclis’te dün akşam genel kurulda AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in kadın haklarıyla ilgili konuşması başörtüsü nefretine dönüştü.

"OLAYI BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLIĞINA DÖNÜŞTÜRDÜLER"

Özlem Zengin haber7'ye yaptığı açıklamada şöyle konuştu: Dün gece Meclis’te kadın hakları konuşuluyor, benim söylediğim kadın dernekleri üzerinden terörü meşrulaştırmazsınız. Tabii bunun neticesinde olay nereye geliyor? Başörtüsü düşmanlığına. Dünden beri sosyal medyada başörtüsü üzerinden şahsıma saldırıyorlar. Bu zihniyet hiç bitmeyecek.” 

AK Parti’den önce başörtülü bir kadının hakkı var mıydı? AK Parti öncesinde üniversiteye bile giremeyen başörtülü kadınlar sosyal hayatın hiçbir alanında yokturlar. 2015 yılına kadar Meclis’te başörtülü bir vekil yoktu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'teki sözleri sonrası sosyal medyada başörtüsü üzerinden saldırıya uğradı. Zengin kendisine saldıranları sosyal medya hesabı üzerinden, "İster Köyde İster F-35 kokpitinde İster Okulda çarşıda evde İsterse Meclis’te Hilafsız Başörtüsü “Başörtüsüdür”. Sadece bir gerçeğin tespiti üzerine yazılanlarsa “Nefret Suçunun” resmidir. Ve 1000 yıl sürecek iddiasıyla bu suçu işleyen kafa mıh gibi aynı yerindedir" sözleri ile paylaştı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • kamil 25.06.2020 12:15
    sonuna kadar destek sayın vekılım konus