Haber7.com yazarı Esra Elönü, bugünkü köşe yazısında 11 Ağustos 2017'de Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında emniyet güçleri ile PKK üyeleri arasında yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Eren Bül'ül için muhteşem bir yazı kaleme aldı.

İşte Esra Elönü'nün o yazısı: 

Başı göğe 'Eren' iyi ki varsın

Üç yıl geçmiş. Üç yıldır annesi yaylalardan çağıramıyor Eren’i. Üç yıldır sessizliği çiçek açmış, yokluğu meyve vermiş, geçtiği yollardan kervanlar çevrilmiş, kuyulara seslenilmiş.. Bir gün ermiş başı göğe, sonra gitmiş şehadete sarılı yağmurun ilahisiyle cennetteki yaylasına..

Sen annene ekmek bölen adamdın Eren, babanın ardından dağılan bir nardın Eren, dağları köpeklerin başına devirendin, ağıdı kursağında asılı taze yetimdin Eren.

Ah!  o cennete EREN başın, bizi şehadet şehadet yaşımızdan utandırışın, bizde sahil yanığı yüzler, sende ağıt yanığı bir kalp. 

Sen o 15 yaşınla, eve ekmek, eve vatan, eve bayrak götüren küçük asker. Sen, fistanlara dolanıp inlerinin salyasıyla böğürenlere vatan diye seslenişin adı. Sen, kalleşlere karşı kardeşimin zaferi.

 Sen, köyünün yağmurlarıyla yunmuş şehit yüzlü sükunet. Sen şeref züğürtlerine Karadeniz’in en sert rüzgarı , mazlumlarına en yumuşak ekmeği Eren.

Kan gürültüsünü bastıracak bir cennet sessizliği yok mu?

 Bir garip ölmüş diyeler, Üç günden sonra duyalar, Soğuk su ile yuyalar, şöyle garip bencileyin.. Çakallar, cehenneme hazırlıksızdır lakin yiğitler cennete hazırlıklıdır.

 Cennetin doğusu batısı yok Eren şehadet deryasında.. Öyle durduk göğe yağan şehitleri izliyoruz. Anladım ki bir yerde kanla havlayan, imana hançer uzatan ,kalbi bedduanın tırnak iziyle dolu, sadece omurgasız et oluğu hainler, alçaklar varsa ve bu alçaklarla sadece imanıyla savaşan, cephanesi anne duası yiğitler varsa, Allah o yiğitlere, Erenlere ,Yasinlere, Fıratlara .. cennetiyle sesleniyordur. Bunların derdi sadece iman, bunların hedefi göğe açılmış ellerden evlatlar çalmak, bunların derdi Eren’in  daldığı deryayı vurmak.

Şimdi yüksek sesle, Allah’ın yarattığı o yüce dağları kirleten cüsselerinize doğru bağırıyorlar.. “ Eren’i niye vurdunuz”.. Zırhı sadece imanı olan bir yiğidi vurarak, hangi kaleyi düşürdünüz. Kuduruyorsunuz ama olmuyor işte, ne dağıttığınız kafada  şehadet fikrini engelleyebildiniz ne de parçalayarak kalbini imanını deldiniz.

Eren toprağının sakini, annesi Eren’i çağırır Eren şehadeti. Bir derviş gibi , secde tazesi hicreti. Siz giydiğiniz anne eteğinin belini gevşetmeden bu hakikati göremeyeceksiniz. Siz ana kucağı iman olan bir yiğidi sadece eteğin altından pusuya yatırıp devirebilirsiniz. Adamlığınız zaten tanınmaz halde niye ağız burun bez parçalarına dolanıyorsunuz.

Ey Eren, ey başı cennete Eren, annenin temiz sütüyle doydun lakin seni büyüten Şehadet şerbetidir.

Sana hakkımız helal,

Yattığın yer Hilal..

Ey başı cennete EREN, şehadetin en şerefli On beşi. Yiğitliğine biz, şehadetine Allah şahit!

Yorumlar 31 Yorum Var
  • ASARLİ 26.06.2020 07:39
    Emeğinize sağlık,Teşekkür ederim.
  • Vatansever 1969 26.06.2020 07:04
    Eren ciğim ne mutlu sanaki o kutsal şehadet şerbetini içtin.Biz Türkler (inanan Türkler) şehit olmak için can atan bir milletiz lakin bunu mermer kafalılar anlamaz,rahat uyu kuzum İYİKİ VARSIN
  • yorumcu 26.06.2020 01:43
    Kıyamete yakın Müslümanlarla Yahudiler arasında bir savaş çıkacak. Müslümanlar bu savaşta galip gelecekler. Öyle ki Yahudiler ağaçların ve taşların arkasına saklanacak, ağaçlar ve taşlar da 'Ey Müslüman, şu arkamdaki Yahudi'dir. deyip gösterecek .. eren kardeşimiz o hayinlerin yerini gösterdi... Rabbim yahudilere pkk lılara fırsat vermesin... iyiki varsın erenim...
  • milletin ferdi 25.06.2020 23:19
    Bingöllü kardeşim haksızlık etmişsin. Yasin Börü de ciğerimizi dağladı… Ayrıca dikkat edersen eleştirdiğin yukardaki yazıda da Yasin’den bahsediliyor.
  • Fatih 25.06.2020 21:08
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Eren Bülbül, Yasin Börü ve bu memleketin bekası için canını feda eden nice isimsiz kahramanlara.. Vatan sevdalısı olanlar vatan için canını verenleri vatan haini olanlarda polise taş atanları anlarlar..
Daha fazla yorum görüntüle