METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü'nde tahminci Melik Ahmet Taştan'ın Twitter'da paylaştığı, çevreyi tehdit eden hortumu su tutarak, uzaklaştırmaya çalışan kişinin videosu büyük ilgi gördü. Taştan, vatandaşı uyarmak için videoyu paylaştığını söyledi.

Melik Ahmet Taştan, 2016 yılında Mardin'de çekildiği öğrenilen ve çevreyi tehdit eden hortumu, hortumla su tutarak, uzaklaştırmaya çalışan kişinin videosunu Twitter'dan paylaştı. Taştan'ın, "Hortuma karşı en etkili yöntem, çivi çiviyi söker mantığıyla hareket edip hortumla su tutmaktır. Bakın gördüğünüz gibi hortum nasıl da uzaklaşıyor. Şaka bir tarafa bu şekilde şeytan kuleleri bile cisimleri savurduğu için tehlikeli olacağından yaklaşmamak ve korunmak en doğrusu" mesajıyla paylaştığı video, büyük ilgi gördü.

Melik Ahmet Taştan, İstanbul’da meydana gelen hortumdan sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sık sık görülen 'şeytan kulesi' hortumlarına karşı vatandaşı uyarmak amacıyla videoyu paylaştığını söyledi. Taştan, videoyu sosyal medyada gördüğünü ve uyarı amaçlı paylaştığını, bu tip hortumlara cisimleri fırlatma tehlikesi bulunduğu için yaklaşılmaması gerektiğini belirtti.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • izmir-doğru söyler 30.06.2020 12:03
    hortuma hortumla mudahale değilde çıkan hortumu kemerle döversen hortum korkar kaçar
  • mahmud 29.06.2020 14:12
    Çivi çiviyi söker atasözünden ilham alımış.
  • nizam 26.06.2020 10:32
    mukemmel bir akil bir dahaki sel de kepceyle onune toprak yigar bu
  • Hamdi Doğrusöz 26.06.2020 10:27
    Boşuna demiyoruz "Başka bir ülkede yaşayamam"
  • Halk 26.06.2020 09:24
    bir doğa olayını öyle kötü bir isimle adlandırmak, hortuma hortum ile mudahale eden vatandaş senden çok daha yüksek bir mevkide, Bir yaprak tanesi bile Allahtan habersiz yere düşmez ey bedevi bunu bilmezmisin.
Daha fazla yorum görüntüle