Ege adalarını cephaneliğe çeviren Yunanistan’a karşı uzun bir süredir ‘gambot diplomasisi’ yürüten Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İstanbul’un fetih yıldönümünde dikkat çekici bir adım atarak Girit’in güneyinde 4 bölgede Navtex ilan etmişti.

Fethiye’den Libya’nın Trablus kenti açıklarına dek bir düzlem üzerinde ilerleyen sahada 29-30 Mayıs tarihlerinde tatbikat yapılacağını duyuran Türk Donanması, birinci sahaya ‘NE’, ikinci sahaya ‘MUTLU’, üçüncü sahaya ‘TÜRKÜM’ ve dördüncü sahaya ‘DİYENE’ başlıkları verdi. Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethedişinin yıldönümü 29 Mayıs’ta yayınlanan duyurudaki mesaj, Türkiye’ye karşı ittifak halindeki ülkelere rest anlamı taşıyordu. Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığı’nın (SHOD) 25 Haziran tarihli son duyurusu bu kez ‘ETKİN’, ‘SAYGIN’, ‘CAYDIRICI’ oldu.

Yaklaşık 4 aydır savaş gemilerini sürekli Libya açıklarında bulunduran ve gönderilen yardımların engellenme girişimlerine karşı caydırıcı bir rol üstlenen Türk donanmasının son mesajı, her türlü tacize gerekli cevabın verileceğine yönelik kararlı bir mesaj niteliğinde görülüyor.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Neco 27.06.2020 03:43
    Düşman uyumaz, savaşa her zaman hazır olmalıyız.
  • Dadas 26.06.2020 11:12
    Lozan anlaşması yunanistan tarafından bozulmuştur. Gereği yapılmalıdır.