Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Başkan Erdoğan'ın ve AK Parti'nin başörtüsü yasağına karşı verdiği mücadeleyi 11 yıl önce  Kütahya Askeri Havalimanı'nda yaşanan ibret verici anıyı örnek vererek anlattı.

Bakan Varank yaptığı videolu paylaşımda "Apaçık ayrımcılık uygulamaları ile nice insanımızı, nice yıllarımızı heba ettiler. Bugün, o günler hiç yaşanmamış gibi dalga geçmeye çalışan, nefretlerini kusan insan müsveddelerinin bıraktığı kara lekeyi temizlemek de Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti’ye nasip oldu." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank  Kütahya'da 11 yıl önce yaşanan olayı şu  sözlerle anlattı;

Askeri havalimanına vardığımızda, Başbakanın makam aracı nizamiyeden girer girmez bir anda kapılar kapandı. Sayın Cumhurbaşkanımız içeriye girdi; konvoyun geri kalanını garnizonun kapısında durdurdular. Tabi bir şaşkınlık hali; ne oluyor ne bitiyor diye anlamaya çalışırken…

Dediler ki: 'KONVOYDA BAŞÖRTÜLÜLER VAR, BİZ BU ŞEKİLDE SİZİ İÇERİYE ALAMAYIZ.' Ve bu cüreti Başbakanın olduğu bir ortamda gösterebiliyorlar. 

"BUNU DUYAR DUYMAZ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ARACIYLA NİZAMİYENİN KAPISINA GERİ GELDİ"

Sayın Cumhurbaşkanımız konvoyun gelmediğini görünce biraz ilerde durdu ve ne oluyor diye sordu? Biz de durumu kendisine izah ettik, Tabi bunu duyar duymaz sayın Cumhurbaşkanımız aracıyla nizamiyenin kapısına geri geldi. Orada bekleyen otobüslerden bir tanesine bindi… Orada bulunan herkesi de o otobüse bindirdi. O otobüsle beraber nizamiye kapısından geçti. Çünkü Başbakan'ın içinde olduğu bir aracı da durdurmaya cesaret edemezlerdi.

"BU KAZANIMLAR BİZE ALTIN TEPSİDE SUNULMADI"

Bize bu kazanımlar altın tepside sunulmadı. Biz dışlandık, hor görüldük. Ama biz mücadelemizi meşru yollardan yürüttük; Milletimize gittik, sandıktan her seferinde iktidar olarak çıktık.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • kemal sönmez 26.06.2020 23:47
    ölümune yola devam Allah reise Islamın Bayragını Dunyaya Dıkılmesını REISE Nasıp Eylesın Bızede RABPİM GÖSTERSIN Amıııın