İstanbul’daki deniz ve göller kirlilik alarmı vermeye başladı. Küçükçekmece Gölü'nde binlerce balık kıyıya vurdu, ölü balıklar göl kıyısını kapladı.

Küçükçekmece Gölü'nde henüz belirlenemeyen nedenle ölen binlerce balık ve yengeç kıyıya vurdu.

Her yıl benzer olayların yaşandığını söyleyen vatandaşlar ve balıkçılar, son zamanlardaki balık ölümlerinin ise son yıllarda yaşananlardan daha fazla olduğunu kaydetti.

Bazı balıkçılar ölmek üzere olan balıkları toplayarak tekneleriyle denize atıyor.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Küçükçekmece Gölü'ndeki balık ölümleri üzerine İl Müdürlüğü ekiplerinin gölün farklı noktalarından inceleme yapmak üzere numuneler aldığını bildirdi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Küçükçekmece Gölü'ndeki balık ölümleri üzerine İl Müdürlüğü ekiplerimiz gölün farklı noktalarından inceleme yapmak üzere numuneler almıştır. Tespitlerimiz sonrası balık ölümlerinin önüne geçecek tedbirler uygulanarak kirliliğe sebep olanlarla ilgili yasal süreç başlatılacaktır."

Küçükçekmece Gölü'nde bugün henüz belirlenemeyen nedenle ölen binlerce balık ve yengeç kıyıya vurmuştu.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • hükümet bakmıyor 29.06.2020 14:54
    hükümetin suçu. sadece insanların hayatını değil balıkların hayatını da mahvettiler.
  • Semi 29.06.2020 13:36
    Nerde isdanbulu idare edenler gozleri kor OLMUS ki gormuyorlar bu manzarayi. Isdanbullular birdahaki SECIMDE daha iyi idareci secsinler bu kadar basit..
  • m... 29.06.2020 12:51
    Eko nunnnn icraatları
  • Normal 29.06.2020 12:41
    Yorumlara baktım da; neredeyse zil çalıp oynayacaklar. Hangi parti kazandıysa kazandı kaybeden milletim oluyor ve yok olan bizim gölümüz bizim doğamız!
  • harun 29.06.2020 12:27
    çevreciler nerede? greenpeace, wwf nerede haliçi koku sardı çekmece gölü ne halde kaz dağlarına eyleme gidenler neredeler İstanbul'un göbeğinde neler oluyor çıt ses yok!
Daha fazla yorum görüntüle