İkinci el araç fiyatlarında yaşanan yükselişle ilgili tartışmalar sürüyor. Normalleşme sürecine destek amacıyla bankaların başlattığı otomotiv destek kredisi uygulaması bir anda fırsatçıların ortaya çıkmasına neden oldu. Peki ikinci el araç fiyatları neden yükseldi? 2. el araç fiyatları ne zaman düşer? ÖTV indirimi gelecek mi? Bu süreçte araç alırken nelere dikkat edilmeli?

Kamu bankaları ekonomiye destek olmak için yeni paketi hayata geçirdi. Konut, tatil ve sosyal ihtiyaçlara yönelik düşük faizli kredi imkanı sunan paketlerde ikinci el araçlara yönelik de avantajlı finansman ihtiyacı yer alıyor. Ancak konutta olduğu gibi otomotiv sektöründe fiyatlar hemen yukarı doğru fırladı.Hem koronavirüsü hem de kredi paketini fırsat bilenler her geçen gün fiyatlara zam yapıyor.

Peki ikinci el araç fiyatlarındaki yükselişin arka planında da ne var?, Fiyatlar ne zaman düşer? Sıfır araçlar için ÖTV indirimi bekleniyor mu?, Fırsatçılarla ilgili hükümet ne gibi adımlar atabilir?...  İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel 2. el araç piyasasına ilişkin en çok merak edilen soruları Haber7'ye cevapladı.

ARAÇ FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞER?

Piyasasının dengelenmesi için öncelikle sıfır araç fiyatlarının normal seviyeye gelmesi gerektiğinin altını çizen Ertemel  "Beklentimiz Eylül ayında fabrikaların tam kapasite üretimine başlaması ve böylece sıfır araçlar da piyasaya girmeye başlayacak. Bu tarihlerde fiyatların dengeleneceğini düşünüyorum. İkinci olarak bu fırsatçı diye tabir ettiğimizi bizim mesleğimizi kayıt dışı yapıp devlete hiçbir vergi ödemeden hiçbir istihdam sağlamadan vatandaşları da büyük oranda mağdur eden internet yoluyla satışların önüne geçilmesiyle olur." dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var